UV фототерапията успешно третира акне, псориазис, витилиго, гъбични прояви по ноктитите, както и по-рядко срещани клинични състояния като баланит и различни дерматози. В нашите центрове използваме УВБ фототерапия с тесен спектър, който е много по-безопасен и ефективен метод за третиране на гореизложените състояния от УВ фототерапиите с широк спектър, като страничните ефекти се свеждат до минимум.
При някои състояния се налага терапия в домашна обстановка под мониторинг на медицински специалист. В Бенико се предлагат и апарати под наем, с които Вие можете да третирате състоянието си в домашни условия без да има нужда да посещавате центровете с периодика от порядъка на 72 часа.

Ваучери

С каква апаратура работим

В Бенико работим с Bluscitech и Kernel Medical, с доказан ефект и безопасност на крушките от Philips Medical за UV фототерапия в така наречения тесен спектър (narrow band)

Ценоразпис

Вашата първа процедура

UV фототерапията предлага безопасно третиране на различни кожни състояния без да се налага използване на локални или системни кортикостероиди. При нас се използват лампи на Philips Medical, които се характеризират с най-точен спектър, най-дълъг живот и най-висок коефициент на полезно действие.

Преди да запишете час за процедура е наложително да опишете максимално точно състоянието на регистратура по телефона и да се прецени дали е наложителна консултация с медицински специалист преди първата Ви UV фототерапия.

Обхватът на действие и броят процедури варира от състоянието и проблема. Типични прояви на псориазис се подобряват в рамките на 30-50 дни или около 10-20 терапии. При акне, UV фототерапията трае от порядъка на 30 дни и се комбинира и с други терапии.

Няма възстановителен период, но е необходимо съблюдаване на дозите на експозиция при UV фототерапия в летен, зимен период, излагане на слънце и тн, както и използване на фотозащитен фактор.

Консултацията с медицински специалист е безплатна при започване на курс от UV фототерапия. При необходимост, специалистът ще направи MED тест за оптимална доза преди започване на курса от фототерапии. Цената на една процедура варира между 10-20 лв., в зависимост от площта на зоната за третиране и ще бъде уточнена на място.

Контраиндикациите при фототерапията не са много, тъй-като можем да заключим на базата на опита, че страничните ефекти могат да бъдат считани за пренебрежими. Дори предозирайки УВБ тесен спектър, той не предизвиква сериозно изгаряне и не може да постигне необратими процеси, но е добре да се вземат предвид релативните противопоказания, като:

⦁ Оптимизиране на дозата на експозиция при фоточувствителност и и използването на фотосенсибилизиращи кремове, мази или перорални препарати
⦁ Вродена или предизвикана фотосенсибилизация към спектъра на светлина
⦁ Прекаран рак и, по специално – меланом
⦁ Използване на локални кортикостероиди или прием на системни такива

Кремът е предназначен за кожа с тенденция към изсушаване, зачервяване и напукване, поради псориазис или атопична екзема. Състав Масло от семена „Канабис Sativa“, Гликолова киселина, Урея, Аргинин, Екстракт орт Rosmarinus.

Запишете час