Химичният пилинг представлява органична киселина или коктейл от няколко вида органични киселини. Видовете химични пилинги в миналото се класифицираха основно в:
⦁ Повърхностен
⦁ Среден
⦁ Дълбок
Преди години съдържанието химичния пилинг беше ограничено до един вид органична киселина и с регулиране на нейната концентрация и време на експозиция се постигаха желаните ефекти. В днешни дни, с използването на коктейл от киселини, химичните пилинги станаха по-ефективни и по-безопасни. Комбинацията от няколко органични киселини действа в своеобразен синергизъм, тъй-като всяка една киселина в коктейла навлиза на различна дълбочина и дава своя принос за общия ефект.

Химичен пилинг на лице се осъществява чрез нанасянето на разтвори на различни киселини с цел частично или цялостно отстраняване на горния слой на кожата.

Химичния пилинг промотира регенертивните процеси, в резултат на което кожата е видимо подмладена и хидратирана.

Ваучери

Проблеми, които решава химичния пилинг

Химичните пилинги се ползват при наличие на пигментации. Други чести показания за извършване на процедурата са дисхромията – повяхнала кожа с жълтеникав тен, при леки фини линии и неравности, при акне и белези от акне, при efelides (лунички), стрии, загрубяла кожа, разширени пори и врастнали косми. По-леките химични пилинги имат хидратиращо кожата действие.

• Химичните пилинги са една добра алтернатива на лазерния ресърфисинг.

• Химичният пилинг има силно изявено антибактериално действие в дълбочина.

• Някои химични пилинги ( Гликол, PHA и др.) имат силно хидратиращо действие.

• Някои химични пилинги, като поли-хидрокси пилингите могат да се извършват и през лятото.

Ценоразпис

Първата ни процедура

В зависимост от типа пилинг, подготовката може да бъде различна. Нашите специалисти ще Ви информират, но нека да споменем няколко основни принципа:

Подготовката за гликолов химичен пилинг обикновено предполага използването на продукт за домашна употреба около 20 дни преди процедурата

Преди химичен пилинг не трябва да сте се излагали прекомерно на слънце без защитен фактор, тъй-като кожата се сенсибилизира

Ако са налични спукани капиляри или розацея, в зависимост от състоянието е добре да се направят подготвителни процедури, които да отстранят това частично противопоказание

В зависимост от типа пилнг, типа проблем и вашето състояние не може да бъде даден еднозначен отговор, но могат да се посочат някои типични случаи:

Пигментации –може да бъде частичен пилинг само върху пигментациите. Обикновено са нужни 3-4 процедури, а периодът на възстановяване след всяка е между 7-12 дни.
Фини линии и бръчки – за оптимален ефект са нужни 2-3 процедури химичен пилинг с отстояние 20-30 дни, след което се комбинира с филър или филъроподобен продукт
Акне – комбинацията химичен пилинг, фототерапия и екстракция в различни дни постига страхотни резултати. Програмата изисква около 3-4 химични пилинга з овладяване на средно-тежко акне

⦁ Тежко акне:

Въпреки, че химичният пилинг имайки своето изявено антибактериално действие не само към пропион бактериум акне, но и към други бактерии, бурно развиващи се в хранителната среда, създадена от прекомерната себумна секреция, то много тежките форми на акне могат да наложат други форми на третиране, включващи антибиотично и други лечение.

⦁ Вирусни инфекции на кожата:

Херпес симплекс, херпес зостер, вирусни брадавици и други състояния са контраиндикация за администриране на химичен пилинг.

⦁ Относителни противопоказани:

Като относителни контраиндикации по преценка на медицинския специалист спадат: капиляри, кърмачки, менструация, чувствителна и тънка кожа, бременност и др.

Запишете час