Това е признат и широко използван метод за нехирургична реконструкция на кожата и подлежащите под нея слоеве. Радиочестотният лифтинг генерира висока температура в дълбоките слоеве на дермата без да уврежда епидермиса. За разлика от радиочестотния лифтинг за лице, тук се ползват различни масажни глави и по-високи нива на излъчване, за да може да се достигнат по-дълбоки слоеве и процедурата да бъде по-ефективна.

Радиочестотният лифтинг за тяло е показан при отпускане на кожата, целулит, мастни натрупвания и изглаждане на контура.

Този метод се използва и за разбиване на сраствания след липосукция и често се комбинира с други методи, за увеличаване на ефективността на процедурата. В Бенико се използват основно комбинирани глави, които включват не само радиочестота, но и лазер, автоматизирана масажна ролка с вакуум и ултразвук. Синергизмът в тези методи, прилагани едновременно дава в пъти по-добри резултати от конвенционалните апарати.

Радиочестотните вълни въздействат върху преструктурирането на колагена и еластина във фибробластите. В резултат на това се получава ускоряване на локалния метаболизъм. Представете си, че правите тежка тренировка и тялото Ви генерира ендогенна топлинна енергия. Ние в Бенико насърчаваме спорта, но не винаги определени зони се повлияват добре от тренировките. Това често се свърза с нарушено хранене на тъканите в зоната, а радиочестотата може отново да възвърне храненето като ускори процесите и премахне срастванията, които пречат на кръвотока и лимфотока. Освен ускорения метаболизъм, кожата и съединителната тъкан се свързват отново и елиминират увисванията.

В Бенико работим с комбиниран апарат за многополярен радиочестотен лифтинг с вакуумна масажна глава в синергия. Този метод не само затопля прилежащите слоеве, но и разбива мастните депа.

Ваучери

Предимства на радиочестотния лифтинг за тяло

Радиочестотният лифтинг е безболезнен, тъй-като радиочестотата се таргетира в мастоцитите (мастните клетки), които имат високо съдържание на водни молекули (течни масти) и оказват съпротивление на радиочестотния поток. Така загряването в дълбочина достига и надминава 60 С, а дермата се загрява до едва 40 С на повърхността, а усещането за парене е сведено до минимум.

Не се изисква особена предварителна подготовка, тъй като процедурата не е болезнена и инвазивна. Ускореният метаболизъм след всяка процедура подпомага отичането на лимфа и нахлуването на богата на кислород кръв в третираната зона. Затова е добре да се носят по-широки и удобни дрехи, за да не пречат на движението на кръвта и лимфата след процедурата.

Радиочестотният лифтинг на тяло е неинвазивен подход и оставя кожата интактна, което не налага никакви ограничения от гледна точка на мокрене или нанасяне на продукти върху кожата. Все пак, в Бенико не препоръчваме да посещавате сауна и да извършвате тежки физически тренировки в рамките на 48 часа след процедурата.

Радиочестотният лифтинг на тяло не се прилага върху зони с разширени вени, при тежка хипертония, диабет, бременни и кърмачки, при наличие на пейсмейкър и метални протези, както и в случаи на активни алергии и открити рани.

Ценоразпис

Курс от терапии и краен резултат

Продължителността на курсът от терапии варира от състоянието. Обикновено 6-8 процедури са достатъчни за постигане на крайния резултат.

Тъй-като се работи на ниво дерма и хиподерма (кожа и подкожие), резултатите са видими още след 2-3 терапии. Удовлетвореността от терапията по време и след приключване на курса надвишава 80%.

Постигнатият резултат се счита за траен, тъй-като процесите, които се активират в организма имат действие в следващите 6 месеца

Запишете час