Лазерната епилация е метод признат в козметологията и медицината чрез който бързо и комфортно се намалява с до 95% окосмяването по тялото и лицето. Методът е траен.

Вече повече от 20 години лазерната епилация е позната на естетичната индустрия, но с развитието на технологиите тя бележи своя връх на безопасност достъпност и ефективност с три-спектърните и диодни лазери.

В нашите центрове се доверихме на Medics Pro, които предлагат диодни и триспектърни лазери за епилация. Техните глави се характеризират с изключително голяма плътност на лазерния лъч, мощно двойно охлаждане и изключително прецизен спектър на излъчване. Производител на главата е американската компания „Lasertel“
Multipilus комбинира трите златни(Диоден, ND:YAG, Александритен) стандарта в лазерната епилация, триспектърният лазер може да се използва върху всички типове кожа и третира всеки тип косъм (от светъл до тъмен) , може да се прилага безопасно през цялата година.

М-laser Pro е диоден лазер от последно поколение. Той е мощен и бърз, а охлаждащата му глава предлага комфортно обезкосмяване. Диодният спектър от 808 nm е подходящ за европеидната раса и може да третира косми до тъмно рус цвят. Производителят на главата на Mlaser Pro е американската компания Lasertel, произвела най-мощният лазер в света.

Ваучери

Предимства на лазерната епилация

Предимства на лазерната епилация?
Лазерната епилация, за разлика от фотоепилацията (IPL) изстрелва до 10 импулса в секунда, докато IPL може да направи 1-3. Това нарежда фотоепилацията след лазерната епилация по отношение на продължителност на процедурата. По отношение на ефективност: лазерният лъч е насочена енергия от фотони и се разгъва на определена дълбочина, без да се разсейва в пространството. Лазерният лъч е и с точно определена дължина на вълната, изчислена за обезкосмяване, докато фотоепилацията е огромен спектър, в който 99% от светлината не е предназначена да обезкосмява. Не случайно правим това разграничение, за да може да сте информирани в своя избор. По отношение на безопасността, тук отново лазерната епилация бележи повече точки, тъй-като лазерът прави 10 пъти повече импулса с по-ниска енергия и в точно определен спектър. Така опасността от изгаряне се свежда до минимум. Този факт има отношение и към ефективността на метода за обезкосмяване, тъй като 10те импулса по 17 j/cm при лазерната епилация се равняват на 170 джаула енергия на единица площ кожа, а 3 импулса фотоепилация по 30 джаула се равняват на 90 джаула енергия. Тази проста калкулация показва, че енергията, навлязла в кожата чрез лазерна епилация не само e по-безопасна, тъй-като се натрупва, но е с 90% повече, от тази, която навлиза в кожата с IPL (фоторпилация).

Концентрираната и насочена лазерна енергия се превръща в топлинна енергия и фоликулът изгаря в дълбочина без да се наранява кожата на повърхността така лазерната епилация или още наречена фототермолиза трайно премахва фоликула и той няма как да произвежда повече косми.

Ценоразпис

Първата ни процедура

До два дни преди процедурата да се обръсне съответната зона за третиране. Идеалната дължина на косъма за третиране е около 1-2мм.

При желание да се използват кола маска е необходимо да са изминали поне 20 дни до следващата процедура лазерна епилация.

Броят на процедурите зависи от много фактори. При всеки човек, поредицата от процедури е строго индивидуална, в зависимост от фоликула. При отделните зони на тялото, също могат да се видят разлики.

При зона мишници в рамките на 4-6 процедури се постига краен резултат.

При зона интим се налагат 6-8 процедури.

Ефект се наблюдава ОКОЛО 10 дни след първата процедура, като космите започват да отпадат сами и се наблюдава разреждане. Постигнатите резултати от една процедура се запазват в следващите 2-4 месеца, което налага на около 28 дни да се повтаря процедурата с по-висок интензитет и в продължителност от 4-12 процедури. Само така се постига 85-95% трайно обезкосмяване на зоната, тъй-като лазерната епилация цели да увреди трайно фоликула. Резултатът е гладка кожа, която не се нуждае от поддръжка в рамките на 6-12 месеца.

След лазерната епилация е възможно зачервяване в областта за 30-120 минути . При тази конкретна терапия е задължително използването на крем със слънцезащитен фактор в продължение на 7 до 12 дни , нанесен 20 минути преди излагане на слънце.

Абсолютните противопоказания за извършване на тази процедура са:

• Бременност и кърмене

• Видимо наранена и възпалена кожа

• Епилепсия или свръхчувствителност към определения спектър на лазера.

Запишете час