Кола маската е метод за механично отстраняване на нежеланото окосмяване. Отстраняването се извършва като косъма се отскубва от самия корен. Тази процедура се смята за сравнително елементарна и много хора я прилагат дори в домашни условия. Но ето някой специфики и причини, поради които трябва да се доверите на специалист.

Ваучери

Предимства на процедурата

Преди началото на самата процедура е изключително важно да се направи оглед както на кожата (кръвоносните съдове, кожни образувания, нива на хидратация), така и на самия косъм (плътност и структура). Много хора свързват кола маската с неприятни усещания и болка, но те могат да бъдат избегнати, ако се направи подготовка на обработваната зона и като се използват правилните продукти както за самата терапия, така и за след нея. Ние в медико-козметичен център „Бенико“ ще изберем най-подходящите продукти, които да омекотят косъма и да допринесат за промяна в самата му структура, така че той вече да не расте остър, а да бъде омекотен.
Ценоразпис

Първата ни процедура

Освен познаване на продуктите, свързани с кола-маската, са необходими сериозни анатомични познания, за да се предпази кожата от наранявания, особено в по-чувствителните зони и тези с по-деликатна и тънка кожа. Използването на правилен похват при отлепянето на самите ленти и субстанции определя това как ще се чувства и изглежда кожата непосредствено след процеурата. При неправилна обработка се наблюдава зачервяване, което не отшумява в рамките на деня, което показва, че повърхностния слой на кожата е наранен. Друг показател за погрешно извършена терапия е появата на фоликулит. Фоликулитът причинява малки червени пъпки, понякога с гноен връх. Те могат да бъдат придружени от болка, подуване и сърбеж. Най-често се причинява от бактерии или гъбички. Ето затова дезинфекцията на третираната зона преди и след отстраняването на косъма е от изключително значение, за да се предотврати навлизането на бактерии в отворените пори и каналчета.
Гладката и здрава кожа е винаги предимство. Преди да опитате отстраняване на нежеланото окосмение в домашни условия, доверете се на специалист.

Запишете час