Микронидлинга представлява метод за дозирано фракционирано перфориране на горните до средни слоеве на кожата. Процедурата прави фини пробождания на епидермиса и дермата и промотира притока на цитокини и растежни фактори в третираната зона. Способства за няколкократно увеличаване на локалния метаболизъм и отварянето на директен път към редица активни вещества, които медицинския специалист иска да достави до по-дълбоките слоеве на кожата. Методът спада към неинвазивните терапии и се нарежда между безиглената и иглената мезотерапия. Той е познат и като – микроиглена мезотерапия.

Микронидлингът е подходящ за клиенти/пациенти, които имат нужда от свиване на разширените пори, страдат от образуване на хиперпигментации, искат да премахнат постоперативни цикатрикси или белези от акне, имат фини до средни линии, за които да се погрижат или искат уплътняване и образуване на нови колагенови и еластинови влакна в кожата.

В нашите центрове работим с два вида апаратура EPN и DR Pen, като и двата апарата извършват множество микроперфорации на кожата, с тази разлика, че EPN е комбиниран с електропорация и е ограничен с дълбочина на пенетрация до 2.0 мм. И двата апарата са на принципа на вертикалната микроиглена пенетрация и извършват до 7 000 микроперфорации в минута с глави от 12, 24 и 36 микроигли всяка. Т.е. можете да умножите 7000 по броя на микроиглите на всяка глава и ще получите броя единични микроперфорации, но нека не Ви занимаваме с технически данни, а да продължим с по-интересни неща.

Ваучери

Предимства на процедурата

Микронидлинга е терапия от типа микроинвазивен метод и за единица време тя прави стотици перфорации на кожата в определена от медицинския специалист дълбочина. В резултат на това се отварят директни пътища за серуми, обогатени с различни активни вещества, които, преодолявайки естествената кожна бариера, могат да бъдат доставени директно до дълбоките слоеве на кожата. Освен това, микротравмичките, предизвикани от апарата засилват метаболизма и моменталното усвояване на активните вещества в зоната на третиране, стимулират притока на растежни фактори и образуването на нов собствен колаген и еластин. Процедурата не се определя като болезнена, още повече, че се извършва с локален анестезиращ крем.
Ценоразпис

Моята първа процедура

След настаняване на кушетка Вие ще бъдете дезинфекцирани и ще Ви бъде нанесен локален анестезиращ крем, с който ще престоите следващите 20 минути. През това време Вие можете да останете да почивате на кушетката или да пийнете едно кафе, сърфирате или отговорите на неотложните e-мейли. След като анестезията подейства, се пристъпва към процедурата. Медицинският специалист ще извади стерилен индивидуален накрайник и ще започне процедурата, като за по-голям комфорт, постепенно ще увеличава дълбочината на пенетрация. Ще бъдат поставени и предварително уточнените с Вас активни серуми. След приключване на терапията ще се нанесе завършващ продукт, по желание може да се нанесе и специален камуфлажен антибактериален продукт, за да си тръгнете от нашия център в перфектен външен вид, с минимални следи от направената процедура. (снимка след процедура с камуфлажа и преди камуфлажа)

В зависимост от третирания проблем и зоната на третиране се определят различен брой микроперфорации на различна дълбочина. Например: когато се борим с хиперпигментациите по челото, ние използваме дълбочини около 0,75 мм, при които възстановителния период се свежда до 2-3 дни, докато ако третираме постоперативни хипертрофични цикатрикси, дълбочината на пенетрация може да достигне 2-2,5 мм и възстановяването с фини крусти на прах да бъде за период от 20 дни.

Курсът от необходими терапии за постигане на краен резултат варира между 3-4, след което се правят поддържащи веднъж на 1-3 месеца според състоянието. Обикновено се правят в есенно-зимния период и лятото се почива. Да кажем, че в практиката ни сме установили тази периодичност като оптимална и най-безопасна, тъй-като след микронидлинг фотосенсибилизацията не може да бъде предотвратена и нуждата от пазене от интензивни УВ лъчи и редовното нанасяне на слънцезащита е задължителен компонент от възстановителната програма. Що се отнася до третирането на белези, особено на неоткрити зони, то сезонноста не е толкова важна, а броя необходими процедури се завишава на 8-10.

Микронидлинг не се извършва при наличие на активно акне, инфекция, някои автоимунни заболявания, псориазис, открити рани, активен херпес симплекс и зостер, непосредствено след химични пилинги, лазери и фотоподмладяване, по време на бременност и кърмене.

Запишете час