Shockwave therapy (Ударновълнова терапия) е модерен, неинвазивен метод, използващ нискочестотни ударни вълни, откъдето идва и името му. Основно използван в ортопедията, за лечението на хронични мекотъканни заболявания, сега навлиза в козметиката, доказано повлияващ целулита.

SWT е подходяща за редица хронични състояния. Предпоставка за употребата му с лечебна цел са: всички видове тендинопатии, бурсити, замръзнало рамо и импийчмънт синдром. За профилактика бива използван за облекчаването на оплаквания вследствие стрес, преумора и уседнал начин на живот. В козметиката е все по-затвърждаваща се антицелулитна терапия.

Ваучери

Предимства на процедурата

Методът е основан от известния руски ортопед Титов и привлича внимание още през деветдесетте години на миналия век. От тогава насам са направени доста клинични проучвания и подобрения на технологията, като последните поколения апарати са изключително безопасни и ефективни в това да елиминират болката, като същевременно възстановяват загубената способност на опорно-двигателния апарат. Ударно-вълновата терапия се отнася до неинвазивните методи за интервенция и елиминира причината за възпаление, без да причинява необратими увреждания на кожата и другите тъкани.

В нашите центрове използваме апарата MWave, който разполага с пълни ръчни настройки и успешно премахва соли от сухожилията, разрушава калциевите кристали в поразената зона, облекчава болката и възпалението, разрушава целулита и подобрява кръвотока и лимфния ток. Идеята на логото на MWave е изправящ се човек и това е философията на метода – здраве и живот без болка.

Ценоразпис

Първата ни процедура

Не се изисква предварителна подготовка за процедурата. Условията са: да не се приемат перорални антикоагуланти и да не са поставяни стероидни инжекции 6 седмици преди нея. Противопоказна е по време на бременност и при наличието на тромбоза, импланти и пейсмейкър, фебрилни състояния, силна болезненост, ракови образувания.

Сравнително безболезнена, като се допуска появата на дискомфорт, подобен на усещането за натъртване. Този дискомфорт отминава до няколко дена.

Препоръчителният диапазон е между шест и десет процедури, разпределени веднъж или два пъти в седмицата. Това се определя от индивидуалния отговор на всеки клиент.

След последната процедура целулитът е видимо намалял, кожата е изгладена и освежена, болковите симптоми са повлияни, а оздравителните процеси подсилени.

SWT подобрява кръвообръщението и лимфообръщението. Болковите симптоми са силно повлияни, а възпалителните процеси напълно отстранени. Сухожилята се освобождават от солни натрупвания, което подобравя и мускулния тонус. Целулитните натрупвания се разрушават, кожата се уплътнява, освежава и става по-еластична. Всички тези ползи могат да се наблюдават и след шестия месец от края на процедурата.

• Патологии на хемопоетичната система

• Тумори и туморни образувания

• Кръвоносна система (тромбофлебит и пост венектомия)

• Инфекциозни заболявания в акутна фаза

• Наличие на пейсмейкър

• При остеопороза и артроза в четвърта степен

• Високо кръвно налягане

• Бременност и кърмене

Запишете час