август 18, 201802/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Botox – еликсир на младостта или отрова ?

Home / Новини / Botox – еликсир на младостта или отрова ?

Botox – еликсир на младостта или отрова ?

Botox

Botox

В последно време, все повече жени и мъже решават да „изгладят“ бръчките с Botox. Инжекциите за подмладяване са се превърнали в неизменна част от живота на родния елит, но няма нужда да казваме, че същото важи и на запад, където холивудските икони отдавна се възползват от този препарат и то многократно. Докато процедурата с Botox може да има реални ползи както за красотата, така и за здравето ни, винаги е добре да знаем положителните и отрицателни страни, преди да решим дали да се подложим на този метод.

За Botox

Botox или ботулинов токсин А е вещество синтензирано от бактерията Clostridium Botulinum, която може да причини тежко хранително отравяне, а нетретирана дори и смърт. Този токсин се пречиства и се инжектира в лицевите мускули, което води до тяхната временна парализа, чрез блокиране на предаването на нервни импулси и така се създава гладка повърхност на кожата. Парализата трае от 3 до 6 месеца, след което мускулът възвръща първоначалното си състояние, но ако процедурата се прилага редовно, особено на хора под 40-годишна възраст може да се стигне до трайно отстраняване на бръчките, тъй като кожата се обновява на гладка структура и така самите бръчки изчезват.

Положителни страни на Botox

Botox

Botox

Поради своята неинвазивност и сравнително безболезнено протичане, процедурата с Botox протича бързо (около 10 минути), което е сравнително по-лесен и предпочитан вариант, отколкото пластичната хирургия. Botox инжекциите се използват за изглаждане на бръчки между веждите, около очите, устните, челото и шията, но също така са много ефекасни и при запълване на устни. В допълнение, повече от две десетилетия се използва и като лекарство при лечение на болки в областта на врата, гърба и главата, при мигрена, при различни неврологични състояния, при които има спазми (например целебрална парализа), болест на Паркинсон и др. До ден днешен се правят различни разработки с цел да се намерят и други приложения на Botox.

Отрицателни страни на Botox

Процедурата с Botox не е евтина, но не е и чак толкова непосилна по джоба на българския потребител. Отрицателен е фактът, че ефектът трае само няколко месеца, след което кожата си връща първоначалното състояние. Съществуват и други възможни последици, причинени от непрофесионално прилагане или предозиране. Затова трябва да сте сигурни в специалиста, при който извършвате процедурата. В противен случай може да се стигне до тежки алергични реакции, отпускане на клепачите, веждите и т.н.

Който каквото и да казва, достатъчно е очевидно, че употребата на Botox няма да намалее, докато учените не намерят нов еликсир на младостта, но дотогава поверете грижата за вашата красота на доказани професионалисти, а не на неопитни аматьори.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics