януари 28, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

9 съвета против стареене

Home / Новини / 9 съвета против стареене
9 съвета против стареене

9 съвета против стареене

Съвети против стареене, които всяка жена трябва да знае

Дори да мислите, че вече сте чули всички възможни съвети против стареене, ние от Бенико сме решили да Ви запознаем с още няколко. Стареенето е природен процес, който не можем да избегнем, но можем да го забавим, ако правилно полагаме грижа за кожата и организма си.

Здравословното хранене, редовните физически упражнения и всекидневната грижа за кожата са основните направления, които трябва да следвате и все пак не е лошо да добавите още няколко, които със сигурност са отлични средства в борбата със стареене.

  1. Отпуснете мускулите

Ако често тренирате и редовно правите упражнения, това би могло лошо да се отрази на изгледа на вашето лице и шия. Според дерматолозите, при напрягане по време на тренировка в тези зони могат да се появят бразди, които не изглеждат приятно. Затова полагайте грижи за мускулите на лицето и се постарайте повече да ги отпускате, а не напрягате.

  1. Носете слънчеви очила

Много е важно да защитите очите си и зоната около тях от вредните слънчевите лъчи, особено когато искате да предпазите тази зона от стареене. Носенето на слънчеви очила ще защити очите Ви, но и ще предотврати преждевременното образуване на бръчки. Изберете модерни и качествени очила, така не само, че ще си осигурите нужната защита, но и ще допълните стайлинга си.

  1. Омега 3 мастни киселини

Още един начин да забавите времето е да приемате добавки под формата на витамини и минерали по време на хранене. Например, Омега 3 мастни киселини  имат силни противовъзпалителни свойства и по този начин са много ефективни в борбата срещу стареенето. Проучванията показват, че рибеното масло има много ползи за здравето, особено когато става въпрос за здравето на кожата.

  1. Редовни стоматологични прегледи

За да изглеждате по-млади и красиви е важно редовно да полагате грижи за зъбите си. Посещението при зъболекар със сигурност няма да Ви навреди, но все пак, за да имате ослепителна усмивка трябва да избягвате прекомерната употреба на захар и цигари.

  1. Избягвайте топлината

Топлият въздух е враг на кожата, тъй като тя изсъхва и тогава бръчките стават много по-забележими. Затова през зимния сезон дръжте се на разстояние от много затоплени помещения.

  1. Набавете на организма си антиоксиданти

Консумирайте повече храни, които са богати на антиоксиданти. Причината е, че антиоксидантите защитават колагена в кожата и неутрализират свободните радикали, които могат да доведат до преждевременно стареене и възпаление на кожата. Храните, богати на антиоксиданти са боровинки, къпини, ябълки, фасул, зелен чай и др.

  1. Хидратация

Със сигурност на всички вас е известен фактът, че трябва да пиете много вода, но не е зле да го повторим. На практика, ако искате да имате здрава и красива кожа е важно да хидратирате организма си отвътре. Следователно пийте повече вода, билкови чайове и повече течности – така кожата ви ще ви бъде истински благодарна и това ще ѝ личи.

  1. Започнете с грижите от ранна възраст

Важно е да започнете с грижите от ранна възраст, а не само когато знаците на стареене се появят на кожата ви. На всички млади дами препоръчваме да се хранят колкото се може по-здравословно, да са физически активни и да полагат грижи за външния си вид, ако желаят на по-късен етап „годините да не им личат“.

  1. Редовен пилинг

Последният, но не по-маловажен съвет е редовно да правите пилинг на кожата си и то не само на лицето, а на цялото тяло. Колкото и обичаен да е този съвет, свързан с грижата за кожата, много е важно мъртвите клетки да се отстранят, за да може кожата редовно да се регенерира. Така тя ще запази младия си и свеж вид.

Дори понякога да нямате желание да полагате грижи за себе си, повярвайте, че в даден момент усилията ви ще се изплатят. Не пренебрегвайте както здравето си, така и кожата си и ще видите, че тялото ви ще се усеща много по-добре.

Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics