юли 29, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Целулитът – предизвикателство за волята и ума

Home / Новини / Целулитът – предизвикателство за волята и ума

Целулитът – предизвикателство за волята и ума

Знаете ли кое е по-лошо от жена с наднормено тегло? Слаба жена с целулит. А когато и дамите с пищни форми страдат от посочения проблем, тогава наистина имат основание да се чувстват неудобно в кожата си.

Когато прикривате тялото си, това означава едно – Вие не се харесвате. Вие дори не се обичате, защото ако беше така, щеше да се храните, за да задоволявате физиологичните си нужди, а не за да угаждате на импулсите, идващи от мозъка Ви.

Какво точно представлява целулитът?

Целулитът – предизвикателство за волята и умаТова е неравномерното струпване на мастна тъкан на определени участъци (обикновено бедра, ханш, корем и седалище), в резултат на което кожата става неравна, отпусната и грозна. В науката този целулит е познат като „твърд“. Неприятното явление може да се дължи и на проблеми с лимфата, като  в този случай то носи названието „мек целулит“ – по-често срещаният от двата видa, при който кожата стои мека и подпухнала, засегнати са по-големи участъци от тялото и броят на оплакващите се от него е по-голям в сравнение с „твърдия“, който е по-упорит, да не кажем, че почти никога не може да се премахне напълно. Ако вземете между палците и показалците си кожа, стиснете я и ви заболи, това е твърд целулит. Той не се поддава на стискане, какъвто е случаят с мекия, а стои плътен. Ако сте спортист, също не сте застрахован срещу портокаловата кожа. Подвид на твърдия целулит е именно спортният такъв, от който страдат силноактивните и трениращите.

  • Не си мислете, че скъпоструващият крем е необходимо и достатъчно условие да се избавите от целулита. Това е все едно да си купите маркова козметика за коса и да очаквате, че тя ще започне да расте като луда, без да приемате перорално витамини или други добавки, които да подпомагат дейността й. Целулитът трябва да се атакува и „отвътре“, като предприетите стъпки се разсейват в няколко насоки – лека диета, движение (по възможност интензивно), масажи, приемане на достатъчно количество вода и ограничаването на други напитки – алкохолни и газирани.
  • Приемайте следните храни за по-лесно ликвидиране на проблема – боровинки, люто, канела, натурален шоколад, ябълков оцет и рибни деликатеси.
  • Изпозлвайте ексфолианти и масажни гъби от луфа поне веднъж седмично. Утайката от кафе е един от най-мощните, а и най-евтините, ексфолиращи средства, които можете да ползвате неограничено – както външно, така и да го консумирате.
  • Не забравяйте да се движите. Не само крайниците Ви имат нужда от това, а цялото Ви тяло. Колкото по-активни сте, толкова по-малък е шанъст да боледувате като цяло.

Полагайте ежеднвено грижи за себе си, защото Вие сте най-важните, защото никой друг няма да го направи вместо Вас!

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics