май 21, 201902/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Химически пилинг

Home / Новини / Химически пилинг

Химически пилинг

 

Какво е химически пилинг ?

Химически пилинг е процедура за подобряване качеството и структурата на кожата в продължение на дълъг период от време. Ефектите, които се получават след химически пилинг са уникални, в сравнение с други методи за подмладяване на кожата.

Химически пилинг на лицето е медицинска процедура, при която обучен специалист нанася върху кожата разтвори на някои киселини, с цел премахване на повредени слоеве кожа. Тази процедура позволява обновяването на отстранения слой с нова, по-здрава кожа.

Кога се прилага химически пилинг ?

Химически пилинг е ефективен метод при пигментация на кожата (тъмни петна), причинени от слънцето или други фактори, акне и черни комедони, фини бръчки, белези, образувани след акне, при груба кожа или заради възрастта.

Химически пилинг

Химически пилинг

На кои части на тялото може да се прави химически пилинг ?

Химически пилинг може да се извърши на лицето, шията, дланите, краката и ръцете. В зависимост от дълбочината може да бъде повърхностен химически пилинг, средно дълбок химически пилинг и дълбок химически пилинг.

Какви видове химически пилинг обикновено се прилагат ?

В повечето козметични салони обикновено се прилагат следните видове химически пилинг :

Химически пилинг с плодова киселина

В зависимост от концентрацията на веществата химически пилинг с плодова киселина може да бъде лек ( 20% гликолова киселина), който премахва мазнините и подобрява външния вид на кожата, среден или дълбок (до 70% гликолова киселина). Този химически пилинг значително ускорява лечението на акне. Меката плодова киселина премахва мастния слой на кожата и отваря порите. Това улеснява действието на активните вещества, използвани при лечението на акне.

Този химически пилинг се извършва веднъж на три седмици след серия от четири процедури и значително подобрява качеството на колагеновите влакна и възстановява кожата, като я хидратира и освежава. Особено подходящ за хора, които са много изложени на слънце, както и при пушачите.

При нас всеки химически пилинг се комбинира с козметика за лице. Това позволява по-добро проникване на активните съставки в кожата. Ако се използва при хора с мазна и проблемна кожа се съчетава с активни вещества, които разграждат черните точки и успокояват възпалението. За зряла кожа след пилинг , използвайте маска с концентрирани растежни фактори и витамини.

Химически пилинг трихлороцетна киселина ( TCA )

Това е по-мощен химически пилинг, който се прилага само от добре обучени специалисти. TCA пилинг е средно-дълбок химически пилинг и се използва за лечение на белези, фини линии, разширени пори и увреждане на кожата от слънчевата светлина. При този химически пилинг се използва 15% , 25% и 35 % ТСА киселина, в зависимост от състоянието на кожата на пациента. Функцията на тази киселина е не само отстраняването на повърхностния слой на кожата, но също стимулиране на фибробласта и клетките, отговорни за произвеждането на колаген и еластин.

Този вид пилинг показва най-добри резултати при подмладяване на кожата и премахване на белези. Периодът на възстановяване от процедурата е 7 дни. В зависимост от състоянието на кожата, която се лекува, този химически пилинг може да се комбинира с други видове пилинг и други процедури, по преценка на дерматолога Ви.

Колко процедури химически пилинг са необходими ?

Броят на процедурите зависи от вида и тежестта на увреждане на кожата или кожните заболявания, които се лекуват. При всеки пациент е много индивидуално. На някои пациенти може да е достатъчен само един химически пилинг, но най-често е необходимо от 3 до 6 повторения, за да се получи максимален ефект. По-лекият химически пилинг с гликолова киселина може да бъде повторен на 7 до 14 дни, а по-дълбокият и TCA може да се повтори в 4 до 6 седмици, след първата процедура.

Какви са страничните ефекти при химически пилинг ?

 Възможно е повърхностно, леко зачервяване и леко лющене на кожата. Най-честите странични ефекти на химически пилинг е появата на пигментация след пилинг процедурата, поради липса на защита от слънчевата радиация по време на регенерацията на кожата, след приключване на лечението.

Ако желаете да се подложите на тази процедура, задължително преди това се консултирайте се с Вашия дерматолог и той най-точно ще определи кой вид химически пилинг е най-подходящ за Вашата кожа.

Можете да разгледате и прочетете още интересни статии тук. Ние в козметични салони Beniko се стараем да дадем най-пълна и ясна информация относно най-популярните процедури у нас – фотоепилация, Ботокс процедури, микродермабразио, Химически пилинг и още много други. При нас ще откриете така желаните ефекти от всяка една процедура. Заповядайте…ОЧАКВАМЕ ВИ!

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics