юли 17, 201802/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Хидратирана кожа : 4 важни правила

Home / Новини / Хидратирана кожа : 4 важни правила

Хидратирана кожа : 4 важни правила

Хидратирана кожа

Хидратирана кожа

Факт е, че без вода нашият живот би бил невъзможен. Обезводняването е опасно състояни за нашия организъм, а неговите симптоми моментално се отразяват на кожата ни. Нужно е да изберем такава грижа, която би решила проблема комплексно.

Като начало ще започнем с това, че повечето лекари съветват да пием колкото се може повече чиста вода, а не разни сокове и газирани напитки. В идеалния случай е добре да консумираме средно около 7 – 8 чаши вода дневно. Околната среда значително влияе на състоянието на кожата, както и множество други фактори. Ако провеждате по-голяма част от времето си в офиса, където въздухът е пресушен от климатика, то тогава не се учудвайте, че кожата Ви изглежда суха и раздразнена. Употребата на агресивни почистващи средства ръце и тяло също води до негативни въздействия. Кожа, на която ѝ липсва хидратация и се лющи, с всеки изминал ден става все по-груба и по-груба. За да хидратирате кожата си и да съхраните нейната красота и еластичност, козметиците съветват:

  1. Откажете се от спиртните лосиони за лице. Те още повече изсушават кожата. Вместо тях употребявайте мляко за почистване, с което нежно да отстраните мърсотиите по кожата си или да свалите грима си.
  2. Обръщайте внимание на състава на средствата за овлажняване. В тях задължително трябва да има хиалуронова киселина, която е „биоконструктор“ на нови кожни клетки, като по този начин се запазва младостта на кожата. Тя е незаменима, когато става въпрос за пресушена, раздразнена и обезводнена кожа. Хиалуроновата киселина е неразделна част от нашата кожа и ѝ помага да задържи в себе си влага по-дълго време, което предотвратява нейното изсъхване и стареене. Също така участва в синтеза на колаген, който прави кожата ни еластична. Хиалуроновата киселина прониква дълбоко в слоевете на кожата, възстановявайки и предпазвайки я от повреди.
  3. Овлажнявайте кожата си всеки ден. За тази цел е нужно поне 2 – 3 пъти да я мажете със средство за хидратация. Нанасяйте повече овлажняващ крем сутрин. По този начин ще намалите дразненето, дълбоко ще я овлажните и ще ѝ възвърнете здравия, сияен вид.
  4. Използвайте комплекс от средства за хидратиране, а не само един препарат. Така със сигурност кожата Ви ще стане мека, еластична и свежа.
Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics