май 14, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Хиалуронова киселина

Home / Новини / Хиалуронова киселина

Хиалуронова киселина

 

Хиалуронова киселина

Хиалуронова киселина

Какво е хиалуронова киселина ?

 Хиалуронова киселина или хиалуронови пълнители най-често се използват за запълване на бръчки по лицето и шията, лифтинг на лицето, повдигане и попълване на скулите, както и за хидратиране и коригиране на кожата в областта на лицето.

 Хиалуронова киселина представлява естествено вещество, което се намира в съединителната тъкан на човешката кожа и прави кожата еластична и здрава. Хиалуронът е много подобен на колагена, но ефектите след вливане на хиалуронова киселина са много по-дълготрайни, а неблагоприятните реакции на организма към веществото са изключително редки.

 Процедурата с хиалуронова киселина безопасна ли е ?

Хиалуронова киселина е един сравнително нов препарат, който е получил лиценз за употреба в дерматологията през 2003 година, след многобройни клинични изследвания върху голям брой пациенти и се използва вече повече от десетилетие.

Реакциите на хиалуронова киселина са значително по-редки, отколкото реакциите на колаген, като при това крайният ефект трае по-дълго (3-4 месеца на колаген и 6-9 месецана хиалуронова киселина, в зависимост от областта, която се третира).

Процедурите с хиалуронова киселина са безопасни, тъй като тя е естествен компонент на кожата. Хиалуронова киселина представлява естествено вещество и не е направена от животински или човешки материал – следователно няма риск от инфекция, а рискът от алергични реакции е много малък.

Какво представлява процедурата с хиалуронова киселина ?

С помощта на малки игли и инжекции, хиалуронова киселина се инжектира в кожата, с цел изравняване или „изглаждане” на бръчките по лицето, особено на бръчките около устата (назолабиални бръчки), увисналите ъгли на устните или за да попълнят белези. Самата процедурата не е приятна, затова се прилага локална анестезия, която елиминира болката по време на интервенцията и процедурата се понася лесно.

Какви са страничните ефекти от процедурата с хиалуронова киселина ?

През първите 24 часа на мястото на инжектиране се появява леко подуване. При някои пациенти може да има синина или оток , който преминава за няколко дни. В много редки случаи, мястото на инжектиране може да бъде зачервено в резултат на алергична реакция към хиалуронова киселина, но тази реакцията може да се лекува и е преходна и дори не нарушава нормалния вид на лицето.Ние в козметични салони Бенико извършваме много процедури за лице и тяло. Ако желаете да запълните досадните бръчки с хиалуронова киселина или т.нар. хиалуронови филъри, обадете се на посочените телефони и си запишете час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ! Очакваме Ви!

хиалуронова киселина софия

хиалуронова киселина софия

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics