септември 17, 201902/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

 

 

Фoтoeпилaция процедура

 

Търсите ли уникален метод  да отстраните нежеланото окосмяване? То тогава отговорът, който търсите е фотоепилация. Това е един от най-ефикасните и приложими начини в последните години да се отървете от досадното окосмяване.

 

Но какво точно е фотоепилация и как се прилага тя?

На практика апаратите за фотоепилация работят със светлинни импулси, коитосе поглъщат от меланина в косъма и достигат до фоликула, като го унищожават. Меланинът е пигмент, в зависимост, от който се определя цвета на косъма. По тази причина сигурно сте чували, че по-светлите косъмчета се третират по-трудно отколкото по-тъмните. Всичко зависи и от много други фактори, като например фазата на растеж на косъма. Процедурата не е болезнена, по-скоро може да се нарече леко затопляща с ощипване. Трябва и да отбележим, че повечето жени предпочитат фoтoепилация пред останалите методи за отстраняване на нежеланото окосмяване.


Кога не може да се прави фoтoепилация процедура ?

Фoтoeпилaция процедура не се прави на:

-Бременни и кърмящи жени

-Деца до 13-годишна възраст

-Хора, болни от рак на кожата

-Хора, с много чувсвителна кожа

-Хора, пиещи антибиотици, противозачатъчни и лекарства на хормонална база

Забранено е и излагането на пряка слънчева светлина или солариум след фотоепилация процедура, тъй като кожата ще се пигментира. Ако все пак Ви се наложи – задължително използвайте слънцезащитен крем.

 

Кога се наблюдава ефектът фотоепилация процедура и колко дълго трае той?

За постигане на отлични резултати се налага прилагането на няколко процедури фотоепилация. В повечето случаи това са между три и осем процедури веднъж месечно. Резултатът при всеки е много индивидуален. Обикновено ефектът трае от 3 до 5 години. Водещите специалисти в тази област препоръчват след отстраняването на нежеланите косми, на третираната зона отново да се приложи фотоепилация поне веднъж годишно за постигане на още по-дълготраен ефект.

 Можете да разгледате и прочетете още интересни статии тук. Ние в козметични салони Beniko се стараем да дадем най-пълна и ясна информация относно най-популярните процедури у нас – фотоепилация, мезотерапия, микродермабразио и още много други. При нас ще откриете така желаните ефекти от всяка една процедура. Заповядайте…ОЧАКВАМЕ ВИ!

Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics