fbpx
май 28, 202002/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Фейслифт с хиалуронова киселина

Home / Новини / Фейслифт с хиалуронова киселина

Facelift с хиалуронова киселина

Хиалуронова киселина – представлява голяма молекула, която е разположена в съединителната тъкан на различни органи: кожата, очите, областта на мозъка и т.н. Имайки предвид, че значително допринася за еластичността, хидратацията и вискозитета на тъканта, тя намира важно приложение в медицината (предимно в дерматологията), също така в лечението на дегенеративни ставни заболявания в офталмологията и урология, както и при ускоряването на заздравяването на хронични рани.

Съществуват многобройни проучвания относно прилагането на хиалуронова киселина в дерматологията. На пазара се срещат доста хранителни добавки, съдържащи хиалуронова киселина. В козметологията се нанася върху кожата с цел изглаждане на бръчки и белези, а цялостният резултат от този безопасен и естествен материал е дълготраен подмладяващ ефект.

Хиалуронова киселина

Хиалуронова киселина

Какво е хиалуронова киселина ?

Хиалуроновата киселина е гликозаминогликан, естествено вещество, което се намира в съединителната тъкан на различни органи, където има редица роли в поддържането на еластичността и вискозитета на тъканите. Свързвайки молекулите вода, хиалуроновата киселина позволява по-добра хидратация. След нейното прилагане, кожата става по-еластична и по-стегната. Хиалуронът има подобен ефект като колагена, но резултатът от прилагането на хиалуронова киселина продължава много по-дълго и не се наблюдава реакция към веществото, както понякога се случва при прилагането на колаген.

Кога се използва хиалуронова киселина ?

Хиалуронова киселина се използва при лечението на увиснала кожа, на белези (от акне или други заболявания), но също така и за естетически цели – за подобряване на външния вид и контур на лицето, попълване на бръчки и белези или за нехирургично подмладяване на кожата на лицето и ръцете.

Подмладяващият ефект продължава 6-12 месеца, в зависимост от вида на препарата, който се прилага.

Каква е разликата между хиалуронова киселина и колаген ?

Хиалуроновата киселина е продукт, който е разрешен за употреба в дерматологията през 2003г. и след множество клинични проучвания, досега е била прилагана на повече от 10 000 пациенти. Нежелани реакции към хиалуроновата киселина са значително по-рядко срещани, отколкото реакциите на колаген.

Как да използвате хиалуронова киселина ?

След прилагане на обезболяващ анестетичен крем, с помощта на малки инжекции, се инжектира хиалуронова киселина в кожата с цел изглаждане на бръчките по лицето, и по-специално: бръчки около устните и увисналите ъгълчета на устата, бръчки около очите, за попълване на белези или за подмладяване кожата на лицето и ръцете. Хиалуронова киселина се прилага и директно върху кожата, под формата на ампула или коктейл за лице.

Болезнено ли е инжектирането на хиалуронова киселина ?

Процедурата не е приятна, но ако се използва анестетичен крем не е болезнена.

Хиалурон за бръчки

Хиалурон за бръчки

Има ли някакви рискове от прилагането на хиалуронова киселина ?

Третирането на кожата с хиалуронова киселина е безопасна процедура, защото това е естествен компонент на кожата. Не е направена от животински или човешки материал, така че не съществува риск от инфекция, а рискът от преходно алергична реакция е много нисък, т.е. среща се много рядко.

Какви са страничните ефекти?

През първите 24 часа около мястото на инжектиране се появява леко подуване. При някои пациенти може да има оток, който отминава след няколко дни. Ето защо, ако сте планирали важно събитие или бизнес среща, по-добре отложете инжектирането на хиалуронова киселина. Планирайте процедурата 7-14 дни по-рано. Много рядко на мястото на инжектиране може да се появи алергична реакция към хиалуроновата киселина, но и да има реакция, тя е с преходен характер и след като отмине не остава никаква следа по кожата.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics