юли 29, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Тайната на трайно гладката кожа

Home / Новини / Тайната на трайно гладката кожа

Тайната на трайно гладката кожа

Трайно гладка кожа

Трайно гладка кожа

Премахването на нежеланото окосмяване с помощта на лазер или фотоепилация са двата най-популярни способа да се отървете от досадните косъмчета и то на почти всички части на тялото.

Лазерна епилация

Лазерна епилация

Лазерите са апарати, които произвеждат светлина с определена дължина на вълната. С разликата в дължината се различава и целевата структура в кожата. При лазерната епилация, целевата структура е пигмент, който се съдържа най-много в космите. По този начин останалите структури на кожата не се засягат. Поради това, лазерната епилация действа само на косми, които имат пигмент, а това са тъмните косми.

Топлината от светлината на лазера достига корена на косъма и той се уврежда. Колкото повече процедури се извършват, толкова повече това увреждана става по-голямо, а космите, които израстват след това – все по-редки, тънки и светли. С увреждането на корена значително се забавя растежа на космите. В зависимост от областта, която се третира са необходими от 3 до 6 процедури в период между 8 и 12 седмици. Реално се очаква да израснат с 20% по-малко косми след всяка процедура.

Има голяма разлика между апаратите за лазерна епилация в различните козметични салони, както и начинът на действие на всеки един. Това е една от основните причини, поради които някои пациенти не вярват в ефекта от процедурата. Реномираните козметични центрове инвестират сериозно в системата за охлаждане и увеличаване силата на лазера, като дължината на вълната остава същата, за да може освен качество, да предложат и безопасност на своите клиенти. Тези устройства са много скъпи и могат да бъдат сравнени с цената на малък апартамент.

Гладка кожа

Гладка кожа

Ако е решен проблемът с лазерното охлаждане, то и самата процедура ще е по-безболезнена. Винаги може да се нанесе обезболяващ анестетичен крем, преди процедурата, но това е индивидуално, по-желание на клиента.

Въпреки това, ползата от лазерната епилация е такава, че всички пациенти много лесно преодоляват дискомфорта след първата процедура. Усещането е като парене и е много по-малко интензивен от премахването на косми с кола маска.

Дълготрайността от ефекта на процедурата се измерва в години, освен когато става въпрос за области, които са хормонално зависими или когато има хормонален дисбаланс. Въпреки това, космите, които израстват в тези случаи са тънки, светли и бавно израстващи.

Лазерна епилация се извършва вече повече от 30 години – достатъчно време, за да се направят всички статистики за желаните и нежелани реакции. От всички дерматологични лазери, апаратите за лазерна епилация са най-безопасни, със сигурен успех от 98% .

Като нежелани реакции може да се очаква зачервяване и подуване на кожата в продължение на 15 минути до 2 дни след извършване на процедурата. Горепосочените реакции са редки и напълно преходни.

Апаратите за лазерна епилация са мощни уреди и ако се използват по неподходящ начин, последиците от тях могат да бъдат тежки изгаряния, белези и пигментация. Това са крайни случаи и са последица най-вече от неопитността на хората, извършващи процедурата. Специалисти са тези, които имат минимум 1 година практика с тези уреди и знаят как точно да ги използват.

Цената за лазерна епилация не е висока и е една от причините доста често да се прилага като метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване, а допълнителен плюс е фактът, че не се образуват подкожни косъмчета и гнойни пъпки по повърхността на кожата, дори напротив – тя остава изключително гладка и нежна.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics