юни 21, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Стареене на кожата и подмладяване

Home / Новини / Стареене на кожата и подмладяване

Стареене на кожата и подмладяване

 

Що е то стареене на кожата и подмладяване

Стареене на кожата

Стареене на кожата

 Всеки знае, че когато човек старее, първите признаци са видни и се отразяват като огледало, чрез стареене на кожата. Под подмладяване на кожата се подразбира разнообразни терапевтични подходи и процедури, които намаляват признаците и ефектите от хронологичното стареене на кожата и хроничното увреждане на кожата.

 Подмладяването на кожата включва премахване или намаляване на бръчки, пигментни петна по кожата на лицето и различни части на тялото, различни изгаряния и белези, причинени от предишни заболявания.

 Кое води до стареене на кожата ?

С течение на годините, процеса на делене на клетките на кожата се забавя, както и нейното възстановяване, а следите от различни външни фактори се натрупват.

Кожата, през целия живот е изложена на различни опасности. Излагането на слънчева светлина, или UVA и UVB лъчите са причина за 90% от симптомите на преждевременно стареене на кожата и първите промени, причинени от слънцето, се появяват, когато човек е на 20 години. UVB лъчите предизвикват груби дълбоки бръчки, а UVA лъчите проникват по-дълбоко в структурата на кожата и това води до промяна в колагеновите и еластични влакна, което пък от своя страна води до появата на фини бръчки и загуба на еластичност. Допълнителни фактори на стареене на кожата са вредната околна среда, алкохол, цигари, стрес и промени в температурата.

Всички тези фактори допринасят за загуба на младежкия вид и текстура на кожата и се появяват бръчки, било те фини или дълбоки, промени в пигментацията, загуба на еластичност и стегнатост на кожата.

 Възможно ли е да се забави процеса на стареене на кожата ?

 Специалната грижа и превенции против стареене на кожата могат да забавят признаците на стареене и дори да доведат до подмладяване на кожата. По време на редовни прегледи при нашите дерматолози, можете да получите съвети за правилната грижа за Вашата кожа и оптимално лечение на признаците на стареене на кожата. Ние от козметичен център BENIKO сме винаги на Ваше разположение. В допълнение, предлагаме на нашите клиенти най-съвременни медицински и козметични процедури и интервенции, чрез нехирургични методи за подмладяване. В зависимост от Вашия тип кожа и вида на промените, които искате да направите наш дерматолог ще избере най-оптималната комбинация от процедури и интервенции, които ще имат бърз и сигурен ефект.

Стареене на кожата поради възраст е трудно да се спре, но поне могат да се предотвратят щетите, причинени от хроничното излагане на слънце и други вредни фактори на околната среда. Избягване на излагането на слънце със сигурност е един от най-важните начини на защита (шапка, слънчеви очила, дълги ръкави и крачоли на панталони и др .) Дневната защита от слънцето, чрез използването на козметика с филтри за UV лъчи ( UVA + UVB ) ще допринесе за забавяне процеса на стареене на кожата (както и предотвратяване на рак на кожата).

 Също така, трябва да избягвате прекомерното посещение в солариумите, които излъчват UVA лъчи, което е особено важно за процеса на стареене на кожата. Някои експерти казват, че 15-30 минути в солариум е опасно и вредно и все едно сте били цял ден на слънце. Здравословния начин на живот като цяло, с правилна диета, редовна физическа активност и избягване на вредни фактори като алкохол, цигари и т.н. са необходими за запазване на младежкия вид.

 Могат ли да се премахнат следите от стареене на кожата ?

Когато признаците на стареене на кожата стават очевидни е време за някои от нехирургическите методи, с които увредената кожа да възвърне младежкия си вид, а признаците на стареене да бъдат намалени. Най-често се прилагат процедури за  лечение на фини бръчки по лицето, особено около устните, около очите, челото и бузите. За тези промени, Вашият дерматолог може да препоръча инжекции с Ботокс или лазерно лечение, което подобрява текстурата на кожата, или химически пилинг, който премахва повърхностния слой на клетките на кожата. За да се запълнят бръчките се използва хиалуронова киселина, която се използва при лечението на различни видове белези, като акне например .

 

Консултирайте се с Вашия дерматолог какви превенции да предприемете против стареене на кожата и коя процедура е най-подходяща за Вас.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics