юни 21, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Пролетни процедури за лице

Home / Новини / Пролетни процедури за лице

Пролетни процедури за лице

benikoСкоро идва пролетта, а с нея и възстановяването на кожата след студените зимни месеци. Недостигът на витамини, сухотата и дразненето са само част от проблемите, които трябва да бъдат решени. Коя обаче е най-правилната грижа за лицето, за да възвърнете нейната свежест и красота?

Почистване на кожата

В домашни условия, от голяма помощ за почистването на лицето са маските от глина. Приготвят се много лесно, след което се нанасят върху лицето (с изключение на зоната около очите) и когато напълно изсъхнат се измиват с хладка вода. Козметичната глина прониква дълбоко в порите на кожата и помага за тяхното почистване.

Много добър ефект оказват и съвременните процедури за почистване на лице в козметичните салони. Те се провеждат с помощта на ултразвук или механично, като за целта се използват професионални козметични препарати. В резултат на процедурата, кожата е дълбоко почистена, а черните точки са отстранени. След такова почистване, действието на козметичните средства, които използвате ежедневно в къщи, значително се повишава.

Пилинг за лице

Благодарение на пилинга за лице, мъртвите клетки се отстраняват и така се осъществява регенерация на кожата. Фините бръчки изчезват, а тенът се подобрява. Пилингът стимулира производството на колаген и еластинови влакна, които са необходими за гладка и еластична кожа.

В домашни условия можете сами да направите пилинг за лице, като използвате ситно смлени овесени ядки или трици и малко мляко. Получената маса се нанася върху лицето и се втрива с леки кръгови движения около пет минути. След измиване, нанесете подхранващ и овлажняващ крем.

В козметичните салони, пилингите за лице имат мощен подмладяващ ефект. Може да избирате между ултразвуков, плодов или химически. Всеки един вид има различен ефект – повърхностен, среден или дълбок. Вашият козметик ще определи най-точно кой е подходящ за вашата кожа.

Правилно изхранване и хидратация

През пролетта кожата трябва да бъде хидратирана и наситена с полезни хранителни вещества. Сами можете да направите витаминозна маска от лимонов сок и мед, а хидратиращ и подхранващ ефект се получава с масло от жожоба или авокадо.

Повечето козметични салони използват в грижата за кожата професионална медицинска козметика или серуми за лице с висока концентрация на активни вещества, които имат по-дълбоко въздействие и са специално насочени за решаването на конкретен проблем – хидратация, лифтинг ефект, anti-age ефект и т.н.

В нашите козметични салони Вие ще откриете различни процедури за лице, благодарение на които кожата ви ще изглеждате перфектно през настъпващите пролетни месеци.

Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics