юни 21, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Премахване на капиляри и разширени вени

Home / Новини / Премахване на капиляри и разширени вени

Капиляри и разширени вени

Техники за премахване на капиляри и разширени вени

Премахване на капиляри

Премахване на капиляри

 Техниките за премахване на капиляри и разширени вени са различни в зависимост от разположението и естеството на кръвоносните съдове. Върху лицето най-често се  извършва коагулация радиовълни и лазерно лечение, а на краката се прилага  склеротерапия – инжектиране на активни вещества в кръвоносните съдове.

В повечето случаи са необходими няколко процедури на различен период от време, за да се получат желаните резултати.

Премахване на капиляри от лице

Капиляри

Капиляри

Индивидуални капиляри по лицето най-бързо и най-успешно се отстраняват с  радиовълни или лазер.

По време на интервенцията  може да се използва накрайник с дебелината на косъм или малко по-широк, в зависимост от дебелината на капилярите, а  в края на процедурата остават тънки засъхнали корички, колкото дебелината на отстранените капиляри. Обикновено са нужни две процедури в интервал от два месеца.

Капиляри могат да се отстранят и с лазерни диоди, KTP лазер или Nd Yag. За премахване на капиляри с лазер обикновено се изисква от 3 до 4 процедури в интервал от месец.

Ако на лицето има множество малки капиляри , които образуват дифузна червенина по лицето, то тогава най-добрият избор е IPL терапия. Тя представлява  неинвазивна и неаблативна процедура, която използва високоинтензивни пулсови честоти от видимия спектър на светлината.

Разширени вени и капиляри на краката

Разширени вени

Разширени вени

Разширените вени и капиляри, в зависимост от техния диаметър, се отстраняват чрез различни методи.

За капиляри с диаметър 0,5 до 1 мм правилният избор е склеротерапия. Методът включва инжектиране на вещество, което води до изглаждане на стената на кръвоносния съд. Той е идеален за капиляри, които създават паякообразни мрежи, чиито външен вид понякога прилича на натъртване. За задоволителен ефект често е достатъчно да се извърши само една процедура, а ако е необходимо да се повтори лечението, то тогава следващата процедура трябва да се направи след един месец. Този метод успешно се използва  и за кръвоносни съдове с диаметър до 2 мм, които се виждат върху повърхността на кожата.

Когато разширените вени и капиляри на краката са тънки като конец , то тогава най-добрият избор е комбинация от лазерно премахване на капиляри и радиовълни.

 

Консултирайте се с Вашия дерматолог как да премахнете разширени вени и капиляри и коя е най-подходящата процедура за Вас.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics