април 23, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Премахване на бръчки

Home / Новини / Премахване на бръчки

Премахване на бръчки

Премахване на бръчки

Премахване на бръчки

За премахване на бръчки по лицето често се използват така наречените филъри или пълнители. Филърите за лице представляват субстанции, които се използват за подпомагане на кожата или лигавиците. В зависимост от проблема, филърите за кожа могат да намалят и премахнат бръчки, както и да запълнят определени дефекти по лицето или всяка друга част на тялото. Има широк кръг от вещества, които се използват за тези цели.

Хиалуронови пълнители

Хиалуроновата киселина представлява междуклетъчно вещество и е една и съща при всички живи видове. Това е молекула, която силно свързва водата и често се използва като съставка във висококачествени кремове за лице.
Като филър за лице се използва естествен хиалуронан от неживотински произход. Разликата между човешката и например бактериалната хиалуронова киселина е само в дължината на молекулната връзка. Тъй като няма разлика между видовете антиген, възможността за алергична реакция е намалена до минимум. Странични ефекти – понякога се наблюдава зачервяване на мястото на приложение или лек оток. Всички тези реакции преминават до две седмици и се проявяват в много редки случаи.
От начина на поставяне и видовете хиалуронова киселина зависи крайният резултат, както и количеството материал, който се вкарва в кожата. Много важно е на коя фирма е хиалуроновата киселина и дали е одобрена от Световната здравна организация.
Обикновено е необходимо около една година, за да може хиалуроновата киселина да се разгради напълно. Дори и след този период кожата изглежда по-свежа, отколкото преди извършването на процедурата. Хиалуроновите молекули само чрез присъствието си стимулират кожата да произвежда колаген и еластин.
Хиалуроновата киселина може да се поставя във всички области на лицето, шията, гърдите и ръцете. Използват се гелове с различни по размер молекули, в зависимост от това дали искате да попълните бръчки или да затегнете кожата.
Повече за хиалуронова киселина можете да намерите тук.

Колагенови пълнители

Колагенът е от първите вещества, използвани за попълване на бръчки. Препаратите, които първи са били използвани са били с животински произход, често е имало алергични реакции и са траяли от 3 до 4 месеца. Съвременните продукти са от човешки произход, рядко имат нежелани реакции и действието им продължава до 12 месеца.

Силиконови пълнители

Силиконът е синтетично издръжлив материал. Силиконовите микрочастици се използват за аугментация на лицето. Като се има в предвид страничните ефекти, които могат да се появят, този материал се употребява все по-рядко. След инжектирането се образува силна възпалителна реакция и се формира капсула около силиконовата капчица. По този начин, материалът се фиксира в тъканта. Така остава постоянно чуждо тяло в подкожната тъкан.

премахване на бръчки

премахване на бръчки

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics