юли 29, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Почистване на лице с пилинг

Home / Новини / Почистване на лице с пилинг

Почистване на лице с пилинг

почистване на лице с пилинг

почистване на лице с пилинг

В днешни дни процедурата почистване на лице с пилинг е нужна и необходима за всеки тип кожа на лицето – при по-младите, за да отстрани черните точки (комедони) и пъпки, както и да придаде свеж вид на кожата, а при по-зрелите, за да премахне мъртвите клетки и да активизира растежа на нови.
В козметиката пилингите се делят на две категории: механични и химични.
Механични пилинги – те съдържат ексфолианти (ситни частици) и химически – те включват в състава си гликолови и фруктови киселини.
Процедурата почистване на лице с пилинг в никакъв случай не може да се пренебрегне дори при идеален режим на измиване и поддържане на лична хигиена. Но от „почистване на лице до почистване на лице” в козметичните салони има разлика. Ако кожата страда от акне или има много комедони и пъпки, тогава се прилага т.нар. дълбоко почистване – лицето се напарва добре, за да се отворят порите, след което ръчно или с помощта на специални уреди се отстраняват мастните натрупвания.

почистване на лице с пилинг

почистване на лице с пилинг

За всички останали кожи е най-добре веднъж месечно профилактично почистване на лицето. Този тип козметична процедура бива два вида:

  • почистване на лице с всички вече изброени пилинги – ексфолианти и киселини. След такова почистване на лице се отделя слой от вроговената кожа на повърхността, в резултат на което се повишава ефективността на последващите овлажняващи и възстановяващи процедури, тъй като кожата е напълно подготвена за проникването на полезните и активни вещества. Обикновено след пилинг е най-добре да се постави маска за лице, съобразена с индивидуалните нужди на кожата. Такъв пилинг е прекрасна профилактика против стареенето на кожата.
  • ултразвуков пилинг – специални „лопатки” или „пръчици” с вграден ултразвук, които предизвикват излющване на мъртвите кожни клетки и почистват запушените пори, при което кожата става равна и гладка. Този метод на почистване на лице е идеално средство, за да се преведете в блестящ вид за някое важно събитие. Не травмира кожата и не поражда неприятни усещания. След ултразвуков пилинг може да последва хидратация, подхранване на кожата или стягаща маска за лице.

В нашите козметични салони Бенико извършваме почистване на лице, механични и химически пилинги, ултразвуков пилинг и всички най-нови и модерни процедури свързани с кожата на лице и тяло. Заповядайте при нас на място! Предлагаме БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ с предварителна резервация на посочените телефони.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics