април 23, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Микродермабразио

Home / Новини / Микродермабразио

Микродермабразио

Какво е микродермабразио?

Микродермабразио или кристален микро пилинг е лек и не агресивен метод за отстраняване на повърхностните слоеве на кожата, като премахва мъртвите клетки. Този вид пилинг е една от основните процедури за подобряване структурата на кожата. За първи път се използва в Италия през 1985 година, а по-късно започва да се прилага в почти всички страни по целия свят.

За какъв тип кожа микродермабразио е най-успешен и кога се прилага?

Микродермабразио е приложима и успешна процедура за всички типове кожа: млада, стара, светла или тъмна кожа. Микродермабразио се използва, за да се минимизират разширените пори, да се регулират мазнините в кожата, както и да се коригират финните бръчици, повърхностните белези и хиперпигментацията.

Микродермабразио

Микродермабразио

Може ли микродермабразио да се прилага на различни части на тялото или само на лицето?

Чрез промяна на размера и плътността на кристалите по време на лечението, може да се използва за зоната на лицето, шията, гърба, бедрата, лактите. Въпреки това, препоръчително е процедурата да се извърши от специалист или дерматолог.

Има ли различни методи за извършване на микродермабразио?

Има два основни вида – първият е с кристали алуминиев оксид, а другият – диамантено микродермабразио.

Успешно ли е микродермабразио?

След направените изследвания се стигна до откритието, че промени настъпват не само в горния слой на епидермиса, но чак и на по-дълбоко ниво във всички структури на третираната кожа.

Промяна в дебелината на кожата е най-видно в повърхността на кожата. След шест процедури, в които една и съща зона се обработва три пъти се наблюдава, че епидермиса от 0,01мм достига 0,06мм. Също така, пигментните клетки стават еднакви по размер и брой. В третия слой на кожата кръвоносните съдове са наситени по-добре с кислород и колагенни влакна. Колагеновите влакна стават по-силни, по-дебели и ориентирани хоризонтално. След повече от шест процедури се повишава и броя на еластичните влакна.

Кога не се препоръчва микродермабразио?

Микродермабразио не се препоръчва да се прилага, когато пациентът страда от розацея, разширени капиляри, бактериални инфекции на кожата, херпес или брадавици. Препоръчваме Ви да се консултирате с Вашия дерматолог преди извършване на процедурата.

Какви са предимствата на микродермабразио?

Най-голямото предимство на микродермабразио е, че не е необходимо време за възстановяване след процедурата, така че пациентът може веднага след това да извършва ежедневните си дейности. Също така, микродермабразио е безболезнена процедура и веднага след лечението може да видите резултатите.

Какви са недостатъците на микродермабразио?

Микродермабразио е много ограничена в по-дълбоките процеси, като например много дълбоки бръчки, големи и обширни белези или дълбока хиперпигментация.

Какви са възможните усложнения след процедурата?

След лечението е възможно краткосрочно зачервяване, лек дискомфорт на места, където вакуумът по-силно е дръпнал кожата и хиперпигментация след лечението – ако е бил приложен много агресивен микродермабразио в типове кожа Фицпатрик IV и V.

микродермабразио

микродермабразио

 

Можете да разгледате и прочетете още интересни статии тук. Ние в козметични салони Beniko се стараем да дадем най-пълна и ясна информация относно най-популярните процедури у нас – фотоепилация, мезотерапия, микродермабразио и още много други. При нас ще откриете така желаните ефекти от всяка една процедура. Заповядайте…ОЧАКВАМЕ ВИ!

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics