май 14, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Микродермабразио на лице

Home / Новини / Микродермабразио на лице

Микродермабразио на лице – въпроси и отговори

Микродермабразио на лице се превърна в една от най-популярните процедури по света и една от най-извършваните в нашите козметични салони. Тя подмладява кожата на лицето и я регенерира изцяло. Поради тази причина е и една от най-любимите на много дами. Ефектът ѝ е просто забележителен!

микродермабразио на лице

микродермабразио на лице

Какво представлява процедурата микродермабразио на лице ?

Микродермабразио на лице е процедура, която отстранява повърхностния рогов слой на кожата и ефективно намалява фините линии и бръчки около очите, луничките по лицето и малките белези, причинени от пъпки или акне. Тази процедура стимулира подновяването на кожните клетки, както и производството на колаген и еластин в кожата.

По какъв начин се извършва микродермабразио на лице ?

Процедурата се състои в това, че се прави плитко повърхностно абразио на епидермиса. Задължително се извършва от специалист или дерматолог. Микродермабразио на лице може да се комбинира с химически пилинг, който подобрява ефекта.

Каква е продължителността на процедурата ?

Микродермабразио на лице отнема около 30 минути, като е необходимо да се направят около 4 процедури на интервали от 2 до 3 седмици.

Какви проблеми решава процедурата ?

Микродермабразио на лице стимулира обновяването на клетките на кожата и стимулира производството на колагенови влакна. По този начин кожата се регенерира. Тази процедура премахва фините линии и бръчици около очите и устните, пигментните петна и по-малките вдлъбнатини по лицето, причинени от акне или микротравми. Микродермабразио придава на кожата свеж и цялостен здрав вид.

микродермабразио на лице

микродермабразио на лице

Болезнена ли е тази процедура ?

Микродермабразио на лице е безболезнена процедура и не се изисква анестезия.

Трябва ли да се извърши специална грижа на лицето преди процедурата ?

Процедурата се извършва на чисто лице. Не трябва да са поставени никакви кремове или грим.

Разрешено ли е излагането на слънце и кога ?

След микродермабразио на лице, кожата не трябва да се излага на слънчева светлина поради дразнене и създаване на допълнителна пигментация. След успокояване, кожата на лицето може да се излага на слънце, но е препоръчително да се използва слънцезащитен крем.

Колко често е препоръчително да се прави микродермабразио на лице ?

Два пъти в годината.

Колко време отнема възстановителният процес и кога изчезва зачервяването ?

Възстановяването се определя в зависимост от кожата на пациента, но в повечето случаи това трае от 1 до 7 дни.

Съществува ли някаква опасност при извършването на микродермабразио на лице ?

Ако микродермабразио на лице не е извършено от специалист може да се стигне до увреждане на кожата и по този начин да доведе до нежелан резултат.

Ние в козметични салони Бенико разполагаме с отлично обучени специалисти и дерматолози, които ще се погрижат за Вашата кожа. Извършваме много процедури за лице и тяло. Необходимо е само да се обадите на посочените телефони и да си резервирате час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ. Очакваме Ви!

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics