юни 21, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Мезотерапия | Целулит

Home / Мезотерапия / Мезотерапия | Целулит

Мезотерапия

Мезотерапия

Мезотерапия Лице, Мезотерапия целулит, Мезотерапия бръчки

 

Какво е мезотерапия?

 Мезотерапията е метод, чрез който витамини, минерали, антиоксиданти и други активни вещества се инжектират директно в третия слой на кожата, в който се намират малките кръвоносни съдове (мезодерма). Чрез мезотерапия се получава интензивна хидратация и подхранване на самата кожа, а процесът на стареене се забавя значително.

 Първата процедура мезотерапия е била извършена с цел намаляване на болката. Извършил я е М. Пистор през 1952 година във Франция. След публикуването на неговата работа мезотерапията се използва за намаляване на целулита и мазнините, подобряване на храненето, както и външния вид на кожата.

 С напредване на възрастта кожата преживява изменения, като например загуба на текстура и еластичност, разлика в пигментацията, губи се подкожната мастна тъкан, което довежда до по-лоша циркулация, а на повърхността на кожата се появяват уголемени капиляри. Повечето от тези промени настъпват при различни фактори, които неблагоприятсват за състоянието на кожата, като например: отслабналата функция на фибробласта, влиянието на слънчевата UV радиация, свободните радикали, вредните навици и ефекти на околната среда. С вкарването на антиоксиданти, витамини, аминокиселини в средния слой на кожата директно се доставят всички необходими вещества, които са й необходими.

Как действа процедурата мезотерапия върху кожата?

Повърхностният слой на кожата служи като бариера срещу различни субстанции от околната среда, като по този начин защитава организма и не позволява абсорбцията на повече от 10 % активни съставки, които съществуват в регенеративните кремове.

Целта на процедурата мезотерапия в процеса на подмладяване на кожата е да се повиши активността на фибробласта, на клетките, отговорни за производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина в кожата, както и пълното концентриране на активните съставки, необходими за възстановяване към здрава и свежа кожа. С повтарянето на процедурата се намалява дълбочината на бръчките, увеличава се количеството на колаген и по този начин се подобрява тонуса на кожата.

 Какви са съставките, използвани при мезотерапия?

 Могат да се използват стерилни субстанции, които съдържат едно активно вещество ( хиалуронова киселина, витамин С, витамин А, амино киселина )  или може да се използва  коктейл от изброените вещества, в зависимост от целта, която искаме да постигнем.

 Как се прилага процедурата мезотерапия?

 Правят се процедури за лице най-често от 3 до 4 пъти. В зависимост от материала, който се използва процедурите могат да бъдат 1 или 2 на месец. Поддръжката може да се извършва веднъж на всеки два месеца или от серия повторения след 6 до 8 месеца. Процедурата обикновено се състои от вкарване на стерилен коктейл, чрез миниатюрни убождания, с дълбочина до 2 mm на всеки сантиметър по повърхността на кожата.

 За кои части на тялото е предназначена мезотерапия?

 Мезотерапия се прави на лицето, шията, гърдите, ръцете и бедрата.

 Друг важен показател за мезотерапия е намаляването на целулита. Тогава се използват съставки, които топят мазнините, подобряват кръвообращението, осигуряват по-добър дренаж или имат диуретичен ефект.

Колко процедури мезотерапия е необходимо да се извършат, за да се намали целулита?

 Необходими са от 2 до 3 процедури  мезотерапия, за да видите резултата. Броят им е индивидуален за всеки и зависи от възрастта, третираната област и начина на живот на пациента ( пушене, излагане на слънчева светлина и др.). След поредица от 8 до 10 процедури целулитът значително намалява и кожата става по-стегната и по-здрава.

 Мезотерапия и липосукция една и съща процедура ли са?

 Липосукцията и мезотерапия са различни процедури и често се комбинират, за да се получи положителен ефект. Мезотерапия на целулита е най-добре да се прави през зимата, за да може до лятото тялото Ви да изглежда перфектно в бански костюм.

 Кога не може да се прави мезотерапия?

 Мезотерапия не може да се прави на хора, страдащи от автоимунни заболявания, разстройство в кръвосъсирването, бременност, захарен диабет, бактериални инфекции на кожата.

 Процедурата мезотерапия може да бъде отлично допълнение към други естетични процедури като например ботокс, химически пилинг, хирургически лифтинг, процедури с хиалуронова киселина.

Можете да разгледате и прочетете още интересни статии тук. Ние в козметични салони Beniko се стараем да дадем най-пълна и ясна информация относно най-популярните процедури у нас – фотоепилация, мезотерапия, микродермабразио и още много други. При нас ще откриете така желаните ефекти от всяка една процедура. Заповядайте…ОЧАКВАМЕ ВИ!

Мезотерапия Целулит

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics