юли 17, 201802/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Мезотерапия за коса

Home / Мезотерапия / Мезотерапия за коса

Мезотерапия за коса

Мезотерапия за коса представлява не-хирургично лечение и се прилага най-често в козметологията или дерматологията. Процедурата е изключително подходяща при косопад, тъй като стимулира растежа на косата, чрез директното въвеждане на полезни активни съставки в подкожната мастна тъкан на главата.

Мезотерапия за коса

Мезотерапия за коса

Загубата на коса е често срещано явление, което се дължи на различни причини. Косопадът може да е в резултат на неблагоприятно физическо или психическо състояние, а понякога дори може да възникне вследствие на странични ефекти от някои лекарства. Така например алопеция ареата е повтарящ се вид косопад, който може да засегне всяка област с косми. Тя е най-често срещана при мъже във възрастовата група от 20 години нагоре и при жени на възраст над 40 години. Значително прогресивно, това заболяване може да доведе до пълна плешивост.

Съществуват различни средства и видове лечения за стимулиране процеса на растеж на косата, като един от най-ефикасните методи е мезотерапията. Като традиционна процедура се счита присаждането на коса, затова мезотерапията е отлична алтернатива, която показва прогресивни резултати.

Мезотерапия за коса помага на жени, които имат проблем със загубата на косата след раждане и при мъже в ранна възраст за предотвратяване от оплешивяване.

Какво представлява методът мезотерапия за коса ?

Мезотерапия за коса

Мезотерапия за коса

Д-р Мишел Пистор (1924-2003г.) цял живот извършва клинични изследвания, основавайки се на мезотерапията. Посредством една тънка игла, малко количество активни компоненти се вкарват директно в подкожната тъкан чрез инжектиране. Това най-често е течност, съдържаща витамини, минерали и хормони, а в случай на загуба на коса – финастерид и миноксидил. По този начин се стимулира и притока на кръв към космените фоликули чрез пряк масаж на скалпа. Така се предизвиква освобождаването на хормони на растежа, които от своя страна стимулират производството на нов колаген и еластин. С мезотерапия за коса тънките косми заздравяват и започват да растат по-нагъсто.

Каква е възрастовата група от хора, на които се прилага мезотерапия за коса ?

– Всички възрастови групи от 20 до 60 години.

След колко дни / седмици започват да растат космите ?

– Растежът на косата зависи от индивидуалните особености при всеки човек, но в повечето случаи възстановяването на косата настъпва след 6-8 седмици.

Дали растежът на косата ще бъде постоянен ?

– Да, той ще бъде редовен. Въпреки това може да се наложи извършването на няколко процедури. В допълнение към лечението на косопад, могат да се решат и други проблеми като премахване на пърхота и укрепване на косата.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics