fbpx
май 28, 202002/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Маски от глина за лице. Видове глина.

Home / Новини / Маски от глина за лице. Видове глина.

Маски от глина за лице. Видове глина.

Маски от глина за лице

Маски от глина за лице

През последните години, широко използвани в козметологията са маски от глина за лице, които имат почистващи свойства.

Глината като козметично средство в състава на маските за лице въздейства на кожата по два начина:

  • изсушава – попива отделянето на пот и себум от кожата и
  • почиства – отстранява мъртвите кожни клетки и помага при лющене и зачервяване на кожата;

Има няколко вида глина ( всяка притежаваща уникални свойства ), които са полезни за различните типове кожа.

Видове глина за маски

Преди да проверите върху себе си магията на уникалните маски от глина, е добре да научите свойствата на различните цветове, защото всеки един от тях по свой начин ще се отрази на вашата кожа.

  1. Бяла глина

Изсушаващите маски от бяла глина се препоръчват на хората с мазна и проблемна кожа, тъй като този вид глина перфектно стяга порите, абсорбира излишната мазнина, има избелващ ефект и е противовъзпалителна. С нея се подобрява тена и се придава на кожата усещане за свежест.

  1. Синя глина

Противовъзпалителната маска от синя глина съдържа много полезни микроелементи и минерални соли. Тя лекува акне, малки рани, почиства кожата, тонизира и я ревитализира. С подмладяващия си ефект, този вид глина изглажда бръчките по лицето. С нейна помощ можете да отстраните лунички или други пигментни петна. Маските от синя глина стимулират кръвообращението и нормализират обмяната на веществата.

  1. Зелена глина

Почистващата маска от зелена глина се използва широко в козметологията. Тя съдържа микроелементи, полезни за кожата, които възстановяват баланса на влагата в кожата. Тази маска се препоръчва на хора с предимно суха кожа. Има anti-age ефект – изглажда и стяга кожата, като същевременно я прави еластична.

  1. Червена глина

Червената глина като съставна част от маските за лице има зашеметяващ ефект: изглажда бръчките, с което контурите на лицето стават по-отчетливи. Идеална е за чувствителна, тъй като притежава свойството да успокои раздразнената кожа и да облекчи възпалението.

  1. Розова глина

Маските от розова глина са подходящи за нормални типове кожа, които от време на време трябва да се подхранват и овлажняват.

  1. Жълта глина

Маските от жълта глина се препоръчва при акне и други кожни възпаления. Те имат тонизиращ ефект и подобряват тена.

  1. Черна глина

Детоксиращата маска от черна глина изкарва вредните вещества от кожата, дълбоко почиства порите, премахва мъртвите клетки и различните видове замърсявания. Микроелементите, съдържащи се в черната глина (магнезий, стронций, желязо, калций, силициев диоксид), действат на кожата по-добре от всички други ексфолианти.

  1. Сива глина

Маските за лице от сива глина, която се извлича от морското дъно, овлажняват сухата кожа, като същевременно я обогатяват и подхранват.

С тази информация се надяваме да сме ви били полезни в избора ви на маски от глина, които да бъдат подходящи точно за вашия тип кожа.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics