май 14, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Масаж на лице

Home / Новини / Масаж на лице

Масаж на лице

Освен козметичен, процедурата масаж на лице има и силен анти стрес ефект. Той допринася за превантивното опазване на кожата и забавя появата на бръчки, така че тридесетте години са идеален период, когато трябва да се подложите на тази процедура и то редовно.

Забавете появата на бръчки…

Масаж на лице

Масаж на лице

Когато става въпрос за кожата на лицето, генетиката играе важна роля, както и начина на хранене, приемането на течности, климатът, грижата за кожата… Физически погледнато, добрият масаж на лице има анти възрастов ефект, тъй като забавя признаците на стареене, намалява бръчките, освежава лицето и прави кожата свежа. Масаж на лице е процедура, която има за цел да изчисти кожата от епидермалните люспи, позволявайки й да диша по-добре, както и да балансира работата на мастните жлези, което е добра превенция против кожни проблеми като пъпки, гнойни тапи и т.н. Много важно нещо също така е, че подобрява кръвообращението, стимулира притока на кислород до всяка клетка и изхвърля токсините, насъбрали се в кожата. Ако кожата е зачервена след масажа, това е просто още един показател, че кръвта циркулира (хиперемия).

С процедурата масаж на лице се премахва задържаната вода в междуклетъчното пространство, което намалява подуването и отока, а и се отразява на стимулирането на колаген и еластин в кожата.
Когато говорим за масаж на лице е важно да се отбележи, че най-голяма роля играят т.нар. масажни движения. Те трябва да се комбинират в зависимост от състоянието на кожата в различните участъци на лицето. Ако са се появили бръчки, повече време и внимание се отделя на тях. Ако с масажа искаме да подобрим общото кръвообращение и тонуса на кожата се масажират еднакво всички части на лицето, но за по-кратко време.

Ние в козметични салони Бенико извършваме козметичен масаж на лице. Магичното докосване първо започва с почистване на лицето и шията. След изчистването се прилага нежен пилинг с кръгови движения за почистване на епидермалния слой на кожата, а накрая се масажира цялото лице със специален крем. Процедурата масаж на лице се препоръчва най-малко два пъти в месеца и може да се комбинира  с други козметични процедури по желание на клиента. За повече информация се обадете на посочените телефони в сайта.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics