април 23, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Липолизa

Home / Новини / Липолизa

Липолизa

Липолизатa е медицинска процедура, чрез която се топят и отстраняват нежеланите мазнини по тялото. Т.е. чрез нея можем да променим формата, на която част от тялото или лицето искаме.

В кои части на тялото най-често се прилага ?

Най-често се използва в области на тялото, които са устойчиви на упражнения или на диета и не могат да бъдат форматирани според нашите желния. В повечето случаи, процедурата се прилага на бедрата, корема, задните части, хълбоците и брадичката.

Какви вещества се използват при процедурата?

Веществата, които се използват са 5% Phosphatydil cholin и Dezoksipholat. Това са ензими, които от много години се използват венозно за стимулиране на черния дроб чрез пречистване на кръвта от мазнини, както и за предотвратяване на мастна емболия. По време на процедурата, активните съставки водят до разкъсване на мембраната на мастните клетки в третираната зона и до разпространение на съдържанието им в околната тъкан. От там, по естествен начин, чрез кръвта, мазнините се транспортират до черния дроб и се изхвърлят от организма. Следва да се отбележи, че тази процедура не променя нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта.

От кога се прилага този вид процедура?

Посочените по-горе активни съставки се използват в естетичната медицина за преобразуване на лицето и тялото и то с голям успех още от 1995 година.

Какво точно представлява самата процедура?

Процедурата се състои от прилагането на липолитик ( фосфатидилхолин и деоксихолат ) чрез микроинжекции директно в мастната тъкан на третираната област. Самата процедура на прилагане е безболезнена, но след 15 минути се усещане парене, зачервяване и подуване на третираната област. След два часа, зачервяването и болката изчезват, но подуването може да трае до две седмици след края на процедурата. Следващите 6 до 8 седмици се усеща чувствителност в третираната мастна тъкан. Крайният ефект се наблюдава след един до два месеца от първата процедурата.

Каква е продължителността на процедурата?

Процедурата трае от 20 до 30 минути и веднага след интервенцията можете да се върнете към нормалните си ежедневни дейности.

Наистина ли е по-добре да се извърши липолиза отколкото липосукция ?

Да. Предимството на липолизата в сравнение с липосукцията е в невъзможността да се появят неравности на третираните части на тялото и фиброза, доколкото адекватно се апликира липолитика.

Колко процедури са необходими ?

Една област се обработва с 3 до 4 процедури за постигане на желания ефект. Разлагането на мастните клетки е бавен процес, а липолитикът действа така върху кожата, че допълнително я заздравява и предотвратява образуването на излишна кожа след загубата на мазнини. В зависимост от количеството на мастната тъкан в тялото на пациента понякога е достатъчна и само една процедура.

Има ли някакви усложнения по време или след процедурата ?

По време на процедурата може да се появи оток, така че се препоръчва пауза в приемането на средства, които разреждат кръвта, като Андол, Ацетисал, Гинко Билоба, витамин E.
Три дни след процедурата липолиза може да започнете с масажи и обичайните упражнения. Препоръчва се прием от 1,5 до 2 литра течности на ден.

Колко продължава ефектът от процедурата?

Ефектът е постоянен при хора, които не увеличават теглото си. От обиколката се губят от 1 до 10 см, в зависимост от региона, който е бил третиран. Приблизително 6% от населението не реагира адекватно на фосфатидилхолин и ефектът при тези пациенти е минимален. Липолизата не е метод за отслабване. Разликата в теглото преди и след лечението, е почти еднаква, освен ако човек не е на рестриктивна диета.

Процедурата не се препоръчва на хора, които са алергични към соя и витамин Б.

Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics