май 14, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Лимфен дренаж

Home / Новини / Лимфен дренаж

Лимфен дренаж

лимфен дренаж

лимфен дренаж

Какво е лимфен дренаж ?

Лимфен дренаж е незаменим терапевтичен метод за стимулиране на лимфната циркулация, подобряване на венозната циркулация и детоксикация на организма. Тя също така допринася за по-доброто хранене и регенерация на тъканите, отстранява излишната течност и укрепва имунната система.

Какво се постига чрез лимфен дренаж ?

  • ефективна детоксикация
  • подобряване на венозната циркулация, особено при разширени вени и проблеми с капилярите
  • предотвратяване и намаляване на отока в краката
  • премахване на умората и „тежестта“ в краката
  • по-добро хранене и регенериране на тъканите
  • предотвратяване появата на целулит
  • премахване на целулит
  • подобряване на цялостното състояние на имунната система
лимфен дренаж целулит

лимфен дренаж целулит

Защо лимфите са толкова важни ?

Лимфите имат три много съществени и важни функции в човешкото тяло.
Една от тях е, че подхранват тъканите, като подобряват метаболизма, т.е. по-добър метаболизъм в тялото.
Втората е, че извършват детоксикация на тялото, елиминират от тъканите и клетките всички вредни вещества.
Третата функция е тяхната незаменима дефанзивна роля. Лимфната система е част от имунната система на организма. В лимфните възли се формират лимфоцити, клетки, които имат защитна функция. Бактерии, вируси и други патогенни частици, които някак си успяват да влязат в лимфната система, биват унищожени в лимфните възли чрез механизма на фагоцитоза. Затова при възпалителни процеси, лимфните жлези се подуват, което е външен знак за защитна реакция.

Какво се постига с лимфен дренаж ?

Същността на процедурата лимфен дренаж се състои в това, че се стимулира движението на течности от междуклетъчното пространство в лимфните съдове, а след това от лимфните съдове и лимфните възли във венозната система или иначе казано – кръвообращението. Следва да се отбележи, че това не е масаж на мускулите, а много специфичен процес, чрез който се пречиства и регенерира тъканната течност в организма. Извършващият процедурата трябва да бъде щателно запознат с него и правилно да го прилага, за да може да се извлече максимална полза за организма, която една такава процедура може да осигури.

Един добър лимфен поток допринася за доброто здраве. Въпреки това, в резултат на неадекватния начин на живот, без достатъчно физически упражнения, неправилно и нередовно хранене, без достатъчно почивка и постоянен стрес, лимфната система става претоварена. Забавената циркулация на лимфите води до натрупване на токсини в организма, забавяне на доставянето на хранителни вещества до клетките и обменните процеси в тях, което допълнително влияе неблагоприятно на функционирането и състоянието на тъканите, а оттам и на целия организъм.

Чрез процедурата лимфен дренаж се постига баланс на телесните течности в организма и по-добро общо благосъстояние. Полезна е и се прилага за много цели, а най-добри резултати дава съвместно с антицелулитни терапии и лечение с радиочестотни процедури (RF), след това в подобряване на венозната циркулация и не на последно място при премахване на отоци. Важно е да се подчертае, че регенериращите ефекти, които се постигат с лимфен дренаж не се ограничават само до тъканта, която дренираме, а и на по-дълбоките тъкани.

Как се провежда процедурата лимфен дренаж ?

Лимфен дренаж се извършва ръчно или чрез специална апаратура. Прилагането на лимфен дренаж в областта на естетичната грижа започва сравнително късно, едва около средата на 20-ти век. Оттогава до сега неопровержимо е доказано, че лимфния дренаж е не само една от най-успешните процедури в медицинската практика, но също така и една от най- ефективните техники за детоксикация на организма и регенерация на тъканите. Чрез дренаж се ускорява потока на кръв и лимфи, което води до вазодилатация с освобождаване на хистамин, причинява локална хиперемия, увеличава се еластичността и се подобрява външния вид на кожата, ускорява се метаболизма и всичко това води до обща релаксация и седация.
Нейният благоприятен ефект не свършва дотук. Невероятната процедура лимфен дренаж също така благоприятно въздейства върху нервната, мускулната, както не на последно място и на имунната система.

Към следващата статия >>Пресотерапия – лимфен дренаж, с помощта на апаратура

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics