fbpx
май 28, 202002/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Лазерна епилация Цена

Home / Новини / Лазерна епилация Цена

Лазерна епилация

Процедурата лазерна епилация е траен метод за отстраняване на нежеланото окосмяване от почти всички части на тялото. Лазерите за епилация са устройства, които произвеждат светлина, която е с точно определен цвят и дължина на вълните. Разликата в дължината на вълните варира в зависимост от структурата на кожата, която се третира.

По време на процедурата, лазерният лъч достига до корена на косъма, където на практика косъма се разпада от топлината и по този начин поврежда корена. От процедура на процедура това ощетяване се задълбочава, а косъмът, който израства след това е все по-тънък и светъл. Успоредно с това се забавя и самия процес на растеж на косъма.

Какъв брой процедури лазерна епилация са необходими ?

Броят процедури лазерна епилация е индивидуален при всеки пациент и зависи от здравината на косъма и тена на кожата. Желателно е извършването на поне три броя процедури, а в повечето случаи броят е между 4 до 6 пъти. С извършването на всяка лазерна епилация се губи около четвъртина от третираните косми. И все пак при всеки е индивидуално.

Колко е трайна процедурата лазерна епилация ?

Статистическите данни сочат, че ефектът от лазерна епилация трае година, а в някои случаи и отгоре. Въпреки това , ако пациентът има хормонално разстройство се наблюдава по-краткотраен ефект.

лазерна епилация

лазерна епилация

Как да се подготвим за процедурата лазерна епилация ?

Подготовката за първата процедура се състои в това, че не смееме да скубеме космите от три до четири седмици преди извършването на лазерна епилация. През това време може да се използва крем за депилация или самобръсначка, като при процедурата е необходимо косъмът да е с дължина поне един милиметър. Също така се забранява излагането на слънце или солариум преди това.

Какво представлява първата процедура лазерна епилация ?

Дерматологът ще Ви запознае с процедурата и ще Ви обясни ефектът, както и нежеланите реакции.

Болезнена ли е процедурата лазерна епилация ?

Не е болезнена, а по-скоро дискомфортна. Болката при лазерна епилация наподобява ощипване. Ако клиентът е много чувствителен се нанася крем, който успокоява кожата.

Какво се случва след извършване на процедурата лазерна епилация ?

След процедурата лазерна епилация кожата е зачервена в следващите няколко часа (обикновено 2-3 часа). Не е желателно да се нанасят парфюми, дезодоранти и препарати, които допълнително могат да раздразнят кожата. Също така се избягва излагането на слънце и солариум.

Колко време е необходимо да мине между процедурите ?

Това ще реши Вашият козметик в зависимост от зоната, която се третира (обикновено от 1 до 3 месеца). Много е важен естествения цикъл на растежа на косъма, и поради тази причина лазерна епилация се извършва само когато косъмът е в активна фаза на растеж.

Какви са възможните странични ефекти от лазерна епилация ?

Страничните ефекти след процедурата лазерна епилация могат да бъдат зачервяване на третираната зона и евентуален оток, който преминава за няколко часа. Доколко кожата е била излагана преди това на слънце, могат да се появят тъмни петна, които изчезват до няколко месеца. Описаните странични ефекти са редки и минават изцяло. Това се случва на едва 2% от пациентите.
Лазерите за епилация са много силни апарати и ако не се прилагат адекватно последствията могат да бъдат тежки изгаряния, постоянни белези и хиперпигментация. Препоръчително е процедурата да се извърши от опитен специалист с най-малко 2-годишен стаж.

Лазерна епилация Цена >> Виж Ценоразпис << Лазерна епилация Цена

В козметични салони Бенико работят опитни специалисти с дългогодишен опит в сферата на козметиката и козметичните процедури. Бъдете сигурни, че при нас ще се чувствате в сигурни ръце. Извършваме много процедури, свързани с грижата за лице и тяло, както и БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ. За повече информация се обадете на посочените телефони.

лазерна епилация цена

лазерна епилация цена

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics