април 23, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

В кой редослед се използват козметичните продукти за лице?

Home / Новини / В кой редослед се използват козметичните продукти за лице?

В кой редослед се използват козметичните продукти за лице?

В кой редослед се използват козметичните продукти за лицеЗа феновете на козметичните средства е лесна задача да напълнят шкафовете в банята с какви ли не продукти. Когато ги отворят обаче доста често се питат как да ги комбинират и кое средство по-напред да използват за още по-красив изглед на кожата.

С тази статия желаем максимално да ви улесним в какъв редослед да използвате козметичните продукти, за да може да извлечете най-доброто при ежедневните си бюти ритуали. Най-важното и универсално приложимо правило при употребата на различните козметични средства се състои в тяхната формула – първо тези с по-леката, а после тези с по-тежката. Това е правилният начин да се гарантира пълното усвояване на предходно нанесения продукт.

1. Тоник

След почистване на лицето, нанесете овлажняващ тоник. Тъй като тониците са предимно воднисти (по-рядко са тези с млечна консистенция), това със сигурност ще бъде най-лесният продукт за прилагане в рутинните грижи за кожата на лицето.

2. Серум

Серумите по принцип са много леки и следва да се прилагат непосредствено преди крема за лице, който е с по-гъста консистенция. По този начин серумът дори да не се е абсорбирал напълно в кожата, след нанасянето на по-дебелия слой крем той няма къде другаде да „ходи“, освен навътре в кожата.

3. Крем за лице

Кремовете за лице „заключват“ влагата и не позволяват полезните вещества от другите средства да се изпарят от кожата. Така кожата остава хидратирана и подхранена.

4. Етерични масла

Ако имате суха кожа в много случаи е добре да нанесете допълнителен слой омазняващо средство, за да я освежите. Етеричните масла са идеално средство и се прилагат заедно или след нанасянето на крема за лице. Те действат на кожата овлажняващо и успокояващо. Някои етерични масла дори имат противовъзпалителни свойства и предпазват кожата от поява на акне.

В кой редослед се използват козметичните продукти за лице5. Околоочен крем

Вярвате или не, но оклоочният крем е предпоследен на ред. Причина за това е фактът, че ако първо него нанесете, а след това останалите кремове, то той може да се разнесе навсякъде, а деликатната зона около очите да остане суха и необгрижена.

6. Специализирани средства и препарати

Накрая идват на ред локализирините процедури със специализираните средства, предназначени точно за определен вид проблем. Това може да са например средства против акне и пъпки на лицето или пък препарати за отстраняване на пигметни петна. Когато ги нанасяте последни, вие можете да сте сигурни, че при размазване те няма да попаднат на места, за които не са предназначени.

Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics