април 23, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Какво да правим, когато козметичната процедура се обърка?

Home / Новини / Какво да правим, когато козметичната процедура се обърка?

Какво да правим, когато козметичната процедура се обърка? Част I

Какво да правим, когато козметичната процедура се объркаВ козметичните салони, почти всички процедури, които се извършват имат за цел да осигурят на клиента по-чиста, блестяща и перфектно кадифена кожа – с други думи, козметиците се опитват да осигурят идеална красота на кожата. Понякога обаче се случва нещо да се обърка. И тогава какво? Дали да обвиняваме специалиста, извършил процедурата или себе си за това, че сме се доверили сляпо на последната тенденция при салонните процедури? Въпреки всички негативни реакции, които преминават през нас, най-добре е да се доверим на здравия си разум и да се вземем в ръце. В тази статия ще ви дадем няколко приложими съвета за това какво да правите в тези ситуации.

Възпаление на кожата

Възпалението на кожата може да бъде смекчено по два начина: с използването на естествени съставки или с медицинска помощ. Маслиновото олио успокоява иритацията на кожата и не оказва страничен негативен ефект върху нея. Същото се отнася и за гела от алое вера, който ще намали и облекчи болката и сърбежа. Някой от тези два продукта можете да нанесете преди лягане и да го оставите да действа през цялата нощ. Рибеното масло пък може и да няма приятен мирис, но много ефективно намалява негативните реакции на кожата и е препоръчително за хора със суха кожа. Същото важи и за витамин Е. В краен случай потърсете в аптеките успокояващи маски за лице и използвайте според инструкциите.

Ако все пак, изглежда че нищо не помага, обърнете се към медицинско лице или дерматолог, който да ви каже как точно да действате. В противен случай, ако оставите проблема без решение може в последствие да се стигне до други кожни проблеми, които се отстраняват по-трудно – пигментни петна, белези и т.н. В повечето случаи дерматолозите знаят какво точно лечение е необходимо, така че можете изцяло да се доверите на тяхното мнение.

Изгаряне на кожата

Често се случва кожата ви да изгори след посещение в солариум например, особено ако не сте използвали слънцезащитно олио. Ако и вашият случай е точно такъв, ето какво можете да направите, за да облекчите проблема:

>>> Към следващата част 

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics