fbpx
юли 5, 202002/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Какво да правим, когато козметичната процедура се обърка? Част II

Home / Новини / Какво да правим, когато козметичната процедура се обърка? Част II

Какво да правим, когато козметичната процедура се обърка

Изгаряне на кожата

Често се случва кожата ви да изгори след посещение в солариум например, особено ако не сте използвали слънцезащитно олио. Ако и вашият случай е точно такъв, ето какво можете да направите, за да облекчите проблема:

Веднага след като видите и усетите, че кожата ви е изгоряла, вземете един студен душ. По този начин ще успокоите кожата и ще намалите температурата вътре в нея. Намажете с успокояващ крем, гел от алое вера или заквасена сметана, взета от хладилника. Сметаната трябва да се измие след 15-20 минути, но въпреки това действа наистина благотворно на кожата. Освен това трябва да пиете и много течности. Така ще сте хидратирани и ще избегнете изсушаването на кожата. Накрая не забравяйте през първите няколко дни да избягвате слънцето, както и солариумите, докато кожата ви не се успокои напълно.

Възпаление на кожата на главата след химично обработване на косата

Въпреки минималните рискове, които ни дават специалистите и компаниите, произвеждащи козметични препарати, нашата кожа може да се увреди вследствие на употребата на даден продукт. Така например боядисването, къдренето или някоя друга химична обработка на косата може да доведе до раздразнение на кожата на скалпа и да предизвика, парене, сърбеж или друг вид дразнене. В някои случаи това е напълно естествена реакция на кожата, която отминава бързо, но друг път се случва проблемът да не отмине и тогава е нужно незабавно да решим проблема.

Определете дали проблемът е голям. Ако става въпрос за силно дразнене и възпаление, незабавно отидете на дерматолог. В противен случай, ако дразненето отмине за 2-3 часа, то тогава можете да бъдете спокойни. Все пак е добре след какъвто и да е вид химична обработка на косата да избягвате употребата на силни шампоани като тези против пърхут например, както и някои други козметичните продукти за коса като гелове и лакове. Върху възпалената кожа може да нанесете гел от алое вера или зехтин, които ще облекчат иритацията.

И разбира се, не забравяйте да бъдете внимателни в грижата за своята кожа.

Прочетете още >>> Какво да правим, когато козметичната процедура се обърка? Част I
Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics