юни 21, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Как да изберем подходящ дневен крем?

Home / Новини / Как да изберем подходящ дневен крем?

Как да изберем подходящ дневен крем?

Как да изберем подходящ дневен крем ?Не е трудно да изберем подходящ дневен крем, особено когато имаме представа какво влиза в състава му. За жалост обаче, производителите на козметика често създават продукти, които да са привлекателни за пазара, но чиито съставки не изпълняват никакви функции за кожата.

Това желание да се отговори на нуждите на пазара е разбираемо. На всяка жена би ѝ харесало да има дневен крем с елегантна формула, който мирише приятно и визуално заглажда кожата. Понякога обаче, добавянето на отделни компоненти като алкохол или различни аромати може да предизвика дерматологичен проблем при по-чувствителните типове кожа.

Розацея, акне, екзема, дерматит и редица други кожни проблеми са само някои от потенциалните дерматологични състояния, които може да причини употребата на козметични продукти, съсдържащи иритиращи кожата съставки. Как тогава да изберете подходящ дневен крем за вашата кожа?

Избягвайте козметични средства съдържащи алкохол. И все пак, не всички компоненти съдържащи думата “алкохол“ са вредни за кожата. Т.нар. stearyl alcohol, cetyl alcohol, lauryl alcohol myristyl alcohol не е нужно да ги избягвате, но чистият, денатуриран акохол не е препоръчителен, тъй като може да изсуши и дехидратира кожата.

През лятото избирайте SPF дневен крем. Не е необходимо да бъде с висок фактор, но определено ниво на защита срещу вредните ултравиолетови лъчи е задължително, особено ако доста се разхождате навън и имате светла кожа. За по-чувствителните типове кожа най-добра е минералната защита като цинков оксид или титанов диоксид.

Внимавайте с консервантите. Някои от тях, както и ароматите, се оказва че иритират кожата, въпреки това те са от съществено значение за кремовете за лице, тъй като всеки крем се състои от водна и маслена фаза, където при първата е възможно да се развият гъбички, плесени и бактерии. Тук идват консервантите – те предотвратяват развитието на микроорганизмите в кремовете за лице. Различните видове парабени и phenoxyethanol са най-често използваните консерванти, затова се уверете, че са в дъното на списъка със състойки.

Избягвайте изкуствените оцветители и аромати. Дразнят кожата и нямат абсолютно никаква полза, освен че правят кремовете визуално и обонятелно елегантни за използване.

Обърнете внимание и на етеричните масла. Не всички етерични масла са безопасни за употреба: при чувствителните типове кожа, етерични масла от мента, евкалипт и цитруси предизвикват кожни реакции, затова е добре да се избягват в продуктите за кожата в зоната около очите. Цитрусовите етерични масла като лимон и сладък портокал са фототоксични или реагират отрицателно при излагане на слънце, така че ги избягвайте, особено през лятото.

Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics