юли 29, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Какъв е вашият тип кожа ?

Home / Новини / Какъв е вашият тип кожа ?

Какъв е вашият тип кожа ?

Тип кожа

Тип кожа

Случвало ли ви се е понякога, когато купувате козметични продукти, да се запитате: „Какъв тип е моята кожа?„. Ако искате правилно да полагате грижи за нея е нужно да знаете този факт.

Често, в много статии се споменават само мазна, нормална, суха или комбинирана кожа, като напълно се забравя за чувствителната, която изисква специална грижа. Всеки тип кожа има свои собствени характеристики, както и свои собствени потребности.

Суха кожа

При сухата кожа порите са малки и тесни. Кожата е тънка, лющеща се и често раздразнителна. Поради ниското съдържание на мазнини, тя бързо губи своята еластичност, а от рано започват да се появяват бръчки и то най-често в зоната около очите. От суха кожа на лицето страдат най-вече хората, които живеят в много горещи или много студени климатични условия.

рН за този тип кожа е в границите от 3 до 5,5.

Мазна кожа

В случаите, когато говорим за този тип кожа, наблюдаваме увеличено съдържание на мазнини в нея. Тя се отличава със забележим блясък и има разширени пори. Проникването на мръсотия е леснодостъпно и мазната кожа е податлива към образуването на акне. Единственият плюс при този тип кожа е, че тя не е склонна към появата на бръчки.

рН за мазна кожа е около 6.

Нормална кожа

Това е най-непретенциозният тип кожа. Тя е и най-здравословна. Съдържанието на мазнини и влага са балансирани. Възпаления възникват много рядко. С подходяща грижа, младостта на такъв тип кожа е дълго задържима.

Стойността на рН за нормален тип кожа е 5.5.

Комбинирана кожа

Кожата изглежда чиста, като на някои места тя е гладка и нежна, докато на други точно обратното – с разширени пори, черни точки и неравна текстура. В някои случаи дори има разлика в тена. При добра грижа, този тип кожа може лесно да се поддържа и да се избегне ранната поява на бръчки.

рН при този тип кожа може да варира – където кожата е суха, pH е около 3, а където кожата е мазна, рН може да е 6.

Чувствителен тип кожа

При чувствителна кожа често срещани са зачервяванията и обривите. Тя е склонна към алергии, причинени от влиянието на слънцето или различни козметични средства.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics