януари 28, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Избор на слънцезащитен крем през лятото

Home / Новини / Избор на слънцезащитен крем през лятото

Избор на слънцезащитен крем през лятото

Слънцезащитен крем

Слънцезащитен крем

Какво е лятна почивка без слънце и море? Всеки втори човек прекарва лятната си ваканция на брега на морето или край басейна в хотела, дори само от време на време препичайки се на слънце. И всеки един от нас би искал да има хубав летен загар. Но как да постигнете това? В тази статия ще научите какви средства са необходими за един красив тен и как да изберете най-подходящото слънцезащитно средство. Нека започваме.

Слънцезащитен крем

За да се сдобием с приятен загар, който да е равномерен и красив е нужно освен да си правим слънчеви бани, да използваме и средство за защита срещу вредните ултравиолетови лъчи, което ще предпази кожата ни от слънчево изгаряне или нежелано кожно заболяване.

Как да изберем слънцезащитен крем?

Слънцезащитен крем

Слънцезащитен крем

И така, за да защитите кожата си колкото е възможно повече, когато сте изложени на слънце, е важно да обърнете специално внимание при закупуването на слънцезащитен крем.

Първата бележка се отнася за това, за къде точно ви е нужен –  за солариум или за слънце. Различните слънцезащитни кремове имат различно действие и степен на защита. Това означава, че трябва да си купите точно този, който ви е нужен.

Бъдете сигурни, че сте обърнали внимание на срока на годност на продукта. Никога не купувайте такива с изтекъл, тъй като единствено можете да навредите на кожата си.

Обърнете внимание на миризмата на слънцезащитния крем. Той трябва да е приятен и да ви удовлетворява.

И най-важното при покупката на слънцезащитен крем, това е SPF – Sun Protection Factor. Това е степента на защита срещу ултравиолетовите лъчи тип «Б». След това съкращение има числа, които показват степента на защита от слънцето, както и максималното допустимо излагане на слънце, т.е. ако използвате слънцезащитен крем SPF 15, а вашата естествена защита на кожата е 15 минути, това означава, че можете да останете на слънце максимално 225 минута. Но не забравяйте, че това не означава, че през цялото това време можете да останете на слънце.

На опаковките на слънцезащитните продукти трябва да има абревиатурата UVA (Ultra-Violet A). Тази степен на защита е срещу ултравиолетовите лъчи от тип „А“. Колкото по-висока е цифрата до абревиатурата, толкова по-голяма е степента на защита срещу слънчеви изгаряния.

Всеки човек е много индивидуален. Изборът на слънцезащитно средство също е такъв. Опитайте се да се придържате към съветите и препоръките, написани в статията. Сигурни сме, че те могат да ви бъдат от полза. Успех на всички!

Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics