януари 28, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Иглена мезотерапия

Home / Мезотерапия / Иглена мезотерапия

Инвазивна иглена мезотерапия

За да обясним по-подробно относно процедурата иглена мезотерапия нека първо разгледаме съставната дума мезо-терапия. Терапия, която има за цел да достигне дермата (мезодермата), като преодолее бариерната функция на епидермиса.
Процедурата иглена мезотерапия е най-сигурният физически начин активните вещества да достигнат кожата и дори подкожието. При нея се използва игла, като тази, с която се бият мускулни инжекции. Може да се работи мануално или чрез пистолет за мезотерапия.

Иглена мезотерапия

Иглена мезотерапия

Иглена мезотерапия се извършва от медицинско лице с подходяща специалност, опит и специализация: дерматолог, хирург или др.
Изключително нежелателно е процедурата да се извършва от други лица, дори опасно.
Мезотерапия може да се прилага на различни зони: лице, шия, деколте, бричове, ръце, задни части и др.
Инвазивната иглената мезотерапия на лице най-често включва коктейли от витамини (инжекционни), органичен силиций или известен още като силоргамин – за лифтинг, разредена хиалуронова киселина за подхранване и хидратация и др. Могат да се правят и коктейли от тези активни вещества в съответните пропорции.
Инжекционните продукти са изключително скъпи и това е основното перо в цената на една инвазивна иглена мезотерапия в България. Подчертавам в България, защото има изразен туризъм на чужденци, които правят естетични процедури в България, тъй-като тук специализирания труд се заплаща доста по-ниско, отколкото в чужбина.
Филърът също спада към инвазивната иглена мезотерапия. На Български – пълнител. Това представлява най-често хиалуронова киселина във висока концентрация. Тя става твърд гел, който наподобява на пипане нашата кожа. Използва се за попълване на бръчки, увеличаване овала на устните и др. Мезотерапия с филър се работи ръчно с игла или канюла, в зависимост от техниката на прилагане. Филърите също се различават по твърдост и трайност. Една марка филър предлага различни продукти за различни зони на лицето. След консултация със специалист и разговор с клиента, се определя какъв да бъде продукта и в какво количество.
Ботулинов токсин – BOTOX. Ефектът на премахване на бръчки от употребата на BOTOX е открит случайно от семейство офталмолози при корекция на окото на пациентка. Ботулиновият токсин временно намалява възможността за контракция (свиване) на мускула. Тук се работи на ниво мускулатура – по-дълбоко от класическата мезотерапия, но е прието манипулацията да спада към мезотерапията.

Инвазивна иглена мезотерапия на тяло.

Мезопистолет

Мезопистолет

Тук се използват различни коктейли за премахване на мазнините и свиване на мастната клетка. За по-бърза работа се използва мезопистолет, който прави изключително бързи контролирани убождания. Така процедурата иглена мезотерапия трае по-малко и клиента не усеща толкова болката. Използва се локална анестезия. Най-често манипулацията предвижда специална техника на кръгообразно убождане на мястото. Така неприятните усещания се свеждат до минимум. Хубаво е клиента да спазва определен режим на хранене след процедурата, за да улесни разграждането на целулита.
Нежелателно е деня преди процедурата да се използват обезболяващи, които разреждат кръвта, както и алкохол. Излагането на слънце или солариум преди и след процедурата е нежелателно.
При нас се извършва иглена мезотерапия от над 10 години.

Ефектът от иглена мезотерапия е много добър. Подходящия продукт в правилните ръце ще направи чудеса. Може да прозвучи нескромно, но ние работим с едни от най-добрите хирурзи и дерматолози в България. Обадете се и запишете час за консултация. Ние няма да Ви направим процедурата на всяка цена. Ако преценим, че не сте подходящ кандидат, ще Ви предложим алтернативна процедура, с която да постигнете желания резултат.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics