юли 29, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Ензимен пилинг

Home / Новини / Ензимен пилинг

Ензимен пилинг

Ензимен пилинг

Ензимен пилинг

Ензимен пилинг е мек повърхностен пилинг, чиято зона на прилагане е най-вече лицето. Той е много подходящ при наличието на пигментни петна, мазна кожа и отстраняване на белези, вследствие на акне. За разлика от химичния и ултразвуков пилинг, ензимният пилинг не е противопоказен за хора с по-тъмна кожа.

Основата на всеки ензимен пилинг са ензимите. Те представляват биологично активни вещества, които са способни да стимулират различни процеси в човешкия организъм. Някои от ензимите дотолкова се използват с козметична цел, че базирайки се на тях, има създадени изцяло нови процедури за кожата на лицето и тялото.

Като по-предпочитани са тези пилинги, които комбинират различни препарати и съдържат в себе си не само ензими, но и ретинол. При провеждането на ензимен пилинг, мъртвите кожни клетки се отстраняват и разтварят с помощта на слаб разтвор плодова киселина. Тя може да бъде от папая, захарна тръстика, киви, грейпфрут, портокали, грозде, пшеница, ананас, алое вера и др.

Как да си направите ензимен пилинг у дома ?

Препоръчва се ензимният пилинг да се провежда в медицински център или козметичен салон, но напълно възможно е да се извърши и в домашни условия. Необходимо е предварително кожата да бъде добре почистена, след което да се нанесе избраното средство лицето, шията и зоната на деколтето. Остава се така в продължение на 20 – 30 минути, след което се отстранява от кожата. По време на процедурата може да усетите щипане, което е нормално.

Плюсове на ензимния пилинг

Ензимният пилинг позволява да се стимулира процеса на обновяване на клетките. Кожата се изглажда, повишава се нейния тонус и тя придобива по-здрав вид. Не очаквайте обаче, че с ензимен пилинг можете да решите по-значителни проблеми на кожата като дълбоки бръчки или белези. Той действа деликатно и не травмира кожата, поради което може да се извършва веднъж седмично при суха кожа или дори по-често при нормална или мазна кожа.

Възможни противопоказания

  • при твърде чувствителна кожа;
  • хронична дерматоза в остър стадий;
  • контактен дерматит;
  • фотодерматит;
  • индивидуална непоносимост към използваните средства;

Преди да решите да си направите ензимен пилинг у дома се консултирайте с козметик или дерматолог.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics