януари 28, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Дермаролер – процедура

Home / Новини / Дермаролер – процедура

Дермаролер

 

Дермаролер и биостимулация, чрез факторите за растеж на клетките (Growth factors)

Дермаролер

Дермаролер

Какви са факторите за растеж на клетките ? (Growth factors)

 Факторите за клетъчния растеж представляват малки протеински молекули, които се отделят в организма, когато се стигне до нарушаване или повреда на кожата под действието на ултравиолетова радиация, свободни радикали, оксиданти и др. Те изпълняват важна роля в процеса на регенерация на кожата. На първо място са съединителната тъкан, колагена, еластина и хиалуроновата киселина. В процеса на стареене, факторите за растеж на клетките намалява, поради което трябва да ги добавим, за да подновим естествения процес на регенериране на кожата и забавим процеса на стареене.

 Какво е Дермаролер ?

Преди прилагането на факторите за растеж, кожните клетки трябва да бъдат стимулирани механично  и точно за това служи Дермаролер.

Дермаролер е  специален инструмент под формата на колело, което разполага с миниатюрни игли с дължина 1-2 мм, които преминават само през повърхностния слой на кожата, раздалечават епидермалните клетки, правейки малки канали, през които се вкарват факторите за растеж в края на процедурата. Тези канали се затварят в следващите 8 до 12 часа, благодарение на което възстановяването е бързо и не съществува риск от заразяване или други нежелани ефекти. Създаването на нов колаген и еластин е непрекъснат процес, който трае месеци след приключване на процедурата, като същевременно увеличава дебелината на епидермиса с 40%. Резултатът е ревитализирана, лъскава, гладка и стегната кожа, по- равномерен тен и тесни пори.

 Положителни ефекти на процедурата с Дермаролер:

1. Възстановяване и стягане на кожата в ранните етапи на стареенето на лицето и кожата на тялото

2. При белези от акне (подобрение до 60-80 %)

3. При други видове атрофични и хипертрофични белези – следоперативни , след изгаряния, след варицела

4. При пигментни петна по кожата

5. Премахване на бръчки (включително зоната около очите и устните)

6. Смекчаване на разширени пори и разширени вени

7. Смекчаване на стрии

Колко процедури с Дермаролер са необходими ?

 За постигане на оптимални резултати са нужни три, а в случай на белези и до пет процедури с Дермаролер на интервал от един месец. Ефектът от процедурите е кумулативен и трае няколко години, а процедурите могат да се повторят, ако е необходимо.

 Как изглежда кожата след процедура с Дермаролер ?

 Веднага след направената процедура с Дермаролер кожата изглежда, като че ли е била по-дълго изложена на слънце, има ясно изразено зачервяване и леко подуване, което бавно изчезва в следващите 12-24 часа. След като минат 12 часа може да се нанесе фон дьо тен, а повечето пациенти дори могат да се върнат към обичайните си дейности. Необходимо е да се избягва прякото излагане на слънце и задължително да се използва слънцезащитен крем 10 до 14 дни след процедурата с Дермаролер.

 Какви са предимства на процедурате с Дермаролер в сравнение с лазер или други аблационни процедури ?

1. Запазване целостта на епидермиса

2. Бързо възстановяване (до 24 часа)

3. Възможност за лечение на всички видове кожа, включително чувствителна и по-тъмно пигментирана кожа

4. Страхотни резултати, без риск от белези, лунички

5. Няма повишена чувствителност към слънцето, защото няма изтъняване на епидермиса и увреждане на пигментните клетки

Можете да разгледате и прочетете още интересни статии тук. Ние в козметични салони Beniko се стараем да дадем най-пълна и ясна информация относно най-популярните процедури у нас – фотоепилация, мезотерапия, микродермабразио, процедура с Дермаролер и още много други. При нас ще откриете така желаните ефекти от всяка една процедура. Заповядайте…ОЧАКВАМЕ ВИ!

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics