април 23, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Допълнителни грижи при почистване на лицето

Home / Новини / Допълнителни грижи при почистване на лицето

Допълнителни грижи при почистване на лицето

Допълнителни грижи при почистване на лицетоВсеизвестно е, че всеки ден кожата се влияе от множество фактори – слънце, вятър, студ и т.н. Дори една диета може значително да промени външния ѝ изглед. За да предотвратите тези промени, от решаващо значение за лицето е каква грижа за кожата полагате. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат при почистване на лицето:

Първо трябва да определите вашия тип кожа, за да изберете правилните продукти и методи на третиране на кожата. Сухата кожа се характеризира със сърбеж, стягане, лющене и твърдост при допир. Мазната кожа е лъскава, а порите са разширени. Смесената кожа пък на някои места е суха, докато на други е мазна. Чувствителната кожа е сърбяща и често има алергия към различни козметични продукти, както и предразположение за поява на акне.
В допълнение към ежедневното премахване на грим и замърсявания, кожата на лицето от време на време се нуждае от допълнителни грижи при почистването, за да я запазите подхранена.

Пилинг за лице

За да може кожата на лицето да е напълно обгрижена, необходимо е веднъж седмично да се прави пилинг. Кожата ще се сдобие със здравословен блясък и естествен вид, а дълбокото почистване и ревитализация са гарантирани. Следва да се обърне специално внимание на масажа на челото, носа и брадичката, по които се натрупват най-много мазнини и примеси. Ексфолиращото средство ще отстрани и мъртвата кожа по лицето. След като приключите, изплакнете кожата си с хладка вода.

Маска за лице

Маската за лице следва да се прилага веднъж седмично, като достатъчно е да я държите не повече от 15 минути. Тя действа върху повърхностния слой на кожата, като премахва замърсяванията и прахта, и стимулира микроциркулацията като позволява по-добър достъп на кислород и дълбоко овлажняване на кожата. Можете да си купите готова маска за лице или да си направите своя собствена в домашни условия. Важно е обаче тя да се нанесе на напълно почистено лице и след приключване на процедурата добре да се отстрани с вода.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics