юни 21, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Грижа за ноктите

Home / Новини / Грижа за ноктите

Грижа за ноктите

Грижа за ноктите

Грижа за ноктите

Коя е правилната грижа за ноктите?

Добре поддържаните нокти стоят като аксесоар върху нашите ръце. Дори да не ви остава време за посещения в салона за красота, необходимо е да отделите внимание на своите нокти, особено ако професията ви или дейността, с която се занимавате излага на показ вашите ръце. Повярвайте, поддържането на изящен външен вид може да бъде много лесно, ако спазвате някои основни стъпки:

  • Преди да пристъпите към маникюра, щателно измийте ръцете си със сапун и вода, а ако имате останал лак по ноктите го отстранете с лакочистител, съдържащ витамини.
  • След изтриването на лака е необходимо да придадете на ноктите си нужната форма. Ако имате широка нокътна плочка, то тогава е добре да поддържате средна дължина или квадратна форма на ноктите. Използвайте пила, но не забравяйте да я движите без силен натиск и само в една посока. По този начин ще предотвратите бъдещо разцепване на нокътя.
  • В случай на силно замърсяване под и около нокътната плочка, вземете един лимон, отрежете върха му и потопете пръста си вътре в него. Дръжте го така в продължение на 3 минути, след което го измийте и ще се сдобиете с идеално чист нокът. По подобен начин се решава и проблемът с жълтите нокти при пушачите.
  • noktiСледва топла вода със сапунен разтвор. Този вид баня отнема при някои 3-4 минути, докато на други са им нужни поне 15 минути, за да може кожата им напълно да се отпусне.
  • След като кожата омекне, в нея се втрива подхранващ крем, а излишните кожички се отстраняват.
  • Благодарение на тези приготовления, вие вече сте готови за нанасянето на лака. С тези стъпки се завършва и необходимата грижа за ноктите.

Ако желаете да имате здрави и нечупливи нокти, наблягайте да ядете повече храни, богати на Витамин А (извара, мляко, черен дроб, яйца, риба, ядки, моркови, спанак, тиква, боровинки и др.)

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics