септември 17, 201902/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Врастнали косъмчета: Съвети за тяхното предотвратяване

Home / Новини / Врастнали косъмчета: Съвети за тяхното предотвратяване

Врастнали косъмчета:

Съвети за тяхното предотвратяване

Врастнали косъмчета

Врастнали косъмчета

Има един проблем, който подкопава красотата на кожата – врастнали косъмчета. То може да настъпи, когато връхчето на косъма се завърти навътре и расте към самия космен фоликул. В повечето случаи това води до образуването на червени папули или пустули, които могат да причинят болка и сърбеж. Това е естетически проблем, който се решава с изтеглянето на косъма и само в отделни случаи се лекува, ако е предизвикало възпаление.

Проблемът възниква в зони, където космите са къдрави (врат, брадичка, подмишници, крака, слабини) и се отстраняват с кола маска, бръснене и т.н.

Основната причина за врастналите подкожни косъмчета е неправилната техника на бръснене. Алтернативните методи като кола маска или използването на епилатор също могат да причинят проблем. Твърде тесните дрехи водят до триене, така че от тях също могат да се развият подкожни косъмчета. Като цяло, врастналите косми от медицинска гледна точка са безвредни, но може да доведат до козметични проблеми и образуването на белези, обезцветяване на кожата (хиперпигментация), инфекции на кожата и т.н.

Симптомите на подкожните косъмчета могат да бъдат обрив, сърбеж по кожата, оставащи косми след бръснене и инфекция. Други, по-рядко срещани симптоми са малки твърди кръгли подутини, потъмняване на кожата, болка и затваряне на косъма под кожата.

Как да се предпазим от врастване на космите ?

Врастнали косъмчета1. Добрата и редовна хигиена е основната превенция.
2. Хидратация на кожата преди кола маска, епилация и бръснене.
3. Използване на ексфолиращи средства и пилинги.
4. Преди бръснене трябва да се нанесе достатъчно количество от средството за бръснене.
5. Самобръсначката не трябва да се притиска прекалено силно към кожата.
6. Използването на кола маска е по-добре отколкото бръсненето.
7. Използването на козметични продукти с противовъзпалително и успокояващо действие веднага след премахването на космите.

Като решение и начин за превенция е отстраняване на космите с фотоепилация или лазерна епилация. Така ще бъдете сигурни, че врастналите косъмчета остават назад в миналото.

Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics