юни 21, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Водоустойчива козметика за лице

Home / Новини / Водоустойчива козметика за лице

Водоустойчива козметика за лице

Водоустойчива козметика за лицеКозметичната индустрия всеки ден произвежда какви ли не нови продукти, свързани със запазване на младостта и красотата на кожата по-дълго. Логично е да произвежда и такива средства, които запазват грима ви, дори ако кожата ви е подложена на изпотяване или наплискване с вода. При повечето случаи, в такива ситуации, гримът ви ще се размаже, но не и ако използвате водоустойчива козметика за лице.

През есента и зимата, валежите са нещо обичайно, но с водоустойчив грим за лице няма от какво да се безпокоите. Дори и лятото… Много жени се възползват от възможността да се гримират препичайки се около някой басейн или на морето.

Полезна ли е обаче този вид декоративна козметика за кожата на лицето?

Първият водоустойчив продукт, който някога е създаден е спиралата за очи. Тя е измислена през далечната 1938г., но в състава ѝ се съдържало много терпентин, който предизвиквал алергии, сълзотечение и имал много неприятна миризма. Това разбира се разочаровало първите ѝ потребители. Няколко десетилетия по-късно, един известен бюти гуру на име Макс Фактор предложил на света спирала, чиято формула коренно се различавала от предишната и не съдържала толкова агресивни компоненти.

От какво се състои съвременната водоустойчива козметика за лице?

Водоустойчива козметика за лицеЧервила, сенки за очи, спирали, очни линии, фон дьо тени… в днешно време всички те съдържат подхранващи вещества и SPF фактори, които предпазват кожата от вредните слънчеви лъчи. Освен това в състава им обикновено влизат влагоустойчиви компоненти като силиконови масла, синтетични влакна или полимерни комплекси, които осигуряват нужния ефект.

Водоустойчивостта на козметиката зависи от процентното съдържание на силикон в нея. Именно, заради този компонент се пораждат и слухове, че тя е вредна, че „запечатва“ кожата и тя не може да диша, в резултат на което се образуват възпаления и пъпки. Всъщност това не е съвсем така. Дори и при 25% съдържание на силикон, това не е достатъчно, за да попречи на кислорода да проникне в кожата. Все пак силиконът нито е хранително вещество, нито извършва някакви здравословни функции за организма, без значение къде по тялото или вътре в него се намира.

От другa страна, почти всяка водоустойчива козметика за лице не прониква дълбоко в кожата и действа изключитeлно пoвърхнoстнo. Именнo пoради тази причина, тя oсигурява равномернo разпрeдeлeниe, в рeзултат на коeто се образува равна, гладка и крaсивa кожа на лицето.

Същo тaкa е вaжнo дa сe знae, чe в състaвa нa тaкaвa кoзмeтикa нaпълнo липсвaт мaслa, слeдoвaтeлнo, тя е в състoяниe да изсуши кoжaтa, което не е добре за хора със суха кожа.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics