юли 29, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Витамини за кожа

Home / Новини / Витамини за кожа

Витамини за кожа

Витамини за кожа

Витамини за кожа

Витамини за кожа – това са най-важните съставки за красива кожа, коса и нокти. Недостигът или пълната им липса се отразява много зле не само на кожата, но и на целия организъм. Витамините участват в обмяната на веществата в клетките, в някои биохимични процеси, в образуването на меланин и кератин. Те повишават устойчивостта на кръвоносните и лимфни съдове и т.н.
Витамин A
Този витамин участва в регулиране функциите на кожата, ускорява и улеснява усвояването на хранителни вещества и чрез подобряване на обмяната на веществата в кожните клетки нормализира образуването на кератина, растежа на косата и ноктите, както и дейността на мастните и потните жлези. При недостиг на витамин А дейността на тези жлези отслабва, кожата става суха, потъмнява и загрубява.
Витамин B
Този витамин участва в образуването на кератин и меланин, в обмяната на веществата и в някои биохимични процеси, в пигментирането и растежа на космите, в предпазването на мастните жлези от настъпване на атрофия и т.н. Недостигът на витамин B се отразява зле не само върху нервната система и храносмилателните органи, но и върху кожата (цепнатини в ъглите на устата и около ноктите, възпаление на езика, себорейни дерматити, екземи и др.)
Витамин C
Този витамин регулира окислителните процеси в тъканите и обмяната на въглехидратите. Той има противовъзпалително и противоалергично действие. Недостигът на витамин C води до появата на суха, грапава и бледа кожа, на подкожни кръвоизливи и пигментиране на кожата, а също така и до намаляване на имунитета.
Витамин D
Този витамин се прилага за лечение на някои кожни възпаления, алергии, екземи и т.н. Образува се в кожата под влияние на ултравиолетовите лъчи.
Витамин F
При недостиг на витамин F кожата губи блясъка си, изсъхва, а косата става суха, тънка и чуплива; появява се пърхот.
За кожата имат значение и някои други витамини като Е, К, и др. Те също така са много необходими за кожата и организма.
Ние в козметични салони Бенико извършваме много процедури свързани с грижата за кожата. Предлагаме голям избор от маски за лице с витамини, както и подхранващи кремове. За повече информация или БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ се обадете на посочените телефони.

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics