септември 17, 201902/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Ботокс процедура

Home / Новини / Ботокс процедура

Ботокс

Какво е Ботокс ?

Ботокс

Ботокс

Ботокс или ботулинов токсин А е продукт на специфични бактерии – Clostridium botulinum, които причиняват хранително отравяне, наричано ботулизъм. Отровата, произведена от бактериите, е сред най-токсичните, но след фармакологично обработване в медицината се използва пречистена, слабо концентрирана форма токсини, като част от лечение на много заболявания.

Ботокс инжекции в малки дози, бити в специфични мускули от специалист или квалифициран лекар, блокират химическите сигнали и предотвратяват прекомерните мускулни контракции, а оттам и образуването на бръчки в областта на лицето.

Защо точно Ботокс ?

Кожата отразява движението на мускулите ни и по този начин се образуват бръчките. Чрез блокиране действието на определени мускули, кожните бръчки изчезват, а дълбоките издълбани бръчки значително се коригират.

Кога  процедури с Ботокс са добър избор ?

При:

    - Асиметрия на клепачите или веждите.

    - Бразди по челото.

    - Гънки в ъглите и около очите.

    - Вертикални бръчки по челото, между веждите и бръчки на носа и около носа.

    - Превенция на дълбоки бръчки.

Ботокс инжекции не се прилагат на мускула, който повдига веждите, така че човек си запазва всички естествени изражения на лицето, с обичайните движения.

Кога Ботокс инжекциите не са добър вариант ?

Не всички бръчки по лицето могат да бъдат поправени или намалени с Ботокс. С Ботокс инжекции не могат да се изгладят бръчки, причинени от вредното въздействие на слънцето. Също така, не се препоръчва да се извършват процедури по долната половина на лицето. Мускулите в този район са важни за нормалните ежедневни функции на лицето и не се препоръчва да бъдат отслабени .

Други указания за прилагането на Ботокс

В допълнение към процедурите за премахване на бръчки по лицето, Ботокс инжекции се използват при постоянно главоболие, проблеми с движението на очите и проблеми при мускулни спазми. Също така и при прекомерно изпотяване – хиперхидроза, която се лекува с  по-голямо разреждане на Ботокс и директно се инжектира под кожата. По този начин, тя облекчава функцията на потните жлези, а една процедура осигурява от 6 месеца до 1 година без изпотяване.

Безопасен ли е Ботокс ?

Ботокс инжекциите са безопасни, когато се прилагат от специалист или квалифициран лекар.

Ботулинов токсин А се използва от 1980 година за лечение на различни заболявания на мускулите в неврологията и офталмологията. През 1987 година получава одобрението на Световната здравна организация – FDA за безопасна и ефективна употреба при хора от 18 до 65 години за лечение на леки до силно изразени бръчки по челото, между веждите и около очите. Към днешна дата, има само два одобрени продукта –

Dysport 

Диспорт

Диспорт

и Vistabel (Allergan) 

Вистабел

Вистабел

 

Лекарят е длъжен да покаже на пациента  бутилката, която използва за лечението. Ако няма етикет с информация за произхода, концентрацията и срок на употреба, процедурата не е безопасна и не трябва да се прави.

Възможни усложнения след процедура с Ботокс

    - Синка или оток на мястото на инжектиране, което преминава за 5-7 дни.

    - Главоболие или гадене – преминава от 24 до 48 часа, обикновено се случва при първо прилагане.

    - Временна слабост на мускулите и отслабване на мускулите, които повдигат веждите –  трае до 3 месеца и е по вина на лекаря.

Резултати от процедурата с Ботокс

Резултатът от процедурата с  Ботокс ще забележите след няколко дни, но пълният ефект настъпва до десет дни след прилагането на инжекциите.

Инжектирането на  умерено количество Ботокс  запазва напълно естествения израз на лицето и нито един крем не може с такъв ефект да отложи формирането и задълбочаването на бръчките по лицето.

Ефектът от прилагането на Ботокс продължава 4-6 месеца, след което мускулът е напълно възстановен. След това , процедурата може да се повтаря неограничен брой пъти без противопоказания.

Също така, процедурите могат да се прекратят по всяко време, без никакъв страх, че ще възникнат каквито и да било последици на лицето.

Можете да разгледате и прочетете още интересни статии тук. Ние в козметични салони Beniko се стараем да дадем най-пълна и ясна информация относно най-популярните процедури у нас – фотоепилация, Ботокс процедури, микродермабразио, процедура с Дермаролер и още много други. При нас ще откриете така желаните ефекти от всяка една процедура. Заповядайте…ОЧАКВАМЕ ВИ!

Recommended Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics