юни 21, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Безиглена мезотерапия

Бeзиглeнa мeзoтерапия

 

Дали ще спрат да се плашат децата от иглата на чичко доктор, дали ваксините ще престанат да бъдат болезнени? – Не.

 

Не „дали”, а „кога” е въпросът.

 

 

Какво, на практика, представлява БЕЗИГЛЕНАTA МEЗОТЕРАПИЯ ?

Първо, МEЗОТЕРАПИЯ  не означава, че е измислена или се е прилагала още от мезозоя, нищо подобно. Буквално –МЕЗО идва от латински и означава среден и в случая се отнася до средния слой на кожата – МЕЗОДЕРМА или още наречена – същинска кожа (дерма – от латински кожа).
И така, става дума за средния слой на кожата, където ще се въвежда нещо без игли, оттам и името на самата процедура – Бeзиглена мeзoтерапия.

 

Но как, това да не е някаква магия, шарлатанство ?

– Не.

Да разгледаме накратко кожата. Тя е най-големият орган на човека. Тя се състои от няколко слоя. Всичко, което искаме да навлезе през нея трябва да се пребори с редица защити на организма срещу околния свят, а външният свят е доста враждебен спрямо нас. Когато се нараним, ние отваряме врата на бактериите и вирусите, които иначе нямат възможност да навлезнат, освен през устата, носът и очите.
Е, тогава, как ще стане без иглата да продупчи епидермиса? Той е като един керемиден покрив, върху 40-50 други керемидени покриви. Тези керемиди са изработени от кератин, а той е доста издръжлив.

 

Ето как се прилага:

 Има различни технологии на производство на кремове. Най-скъпата е нанолипозоми, технологичното наименование на които е – трансферозоми с големина между 200-300 нанометра или около една десета от диаметъра на процепите между епидермалните клетки. Някои вещества не могат да бъдат нанофицирани. Те са най-полезни като макромолекули и са по-големи от процепите в епидермиса, няма как да ги въведем, освен с игла. Науката, обаче, откри начин да превъзмогне това и да може НЕИНВАЗИВНО (без да се нарушава целостта на кожата ) да преведе макромолекулите през тази бариера. Методът се нарича ЕЛЕКТРОПОРАЦИЯ и той досега се използваше най-вече в генното инженерство за въвеждане на ДНК в клетки, заобикаляйки тяхната избирателна пропускливост.

 

При ЕЛЕКТРОПОРАЦИЯТА, за разлика от йонофорезата се използва високоволтов ток в изключително кратки интервали от 10 µсекунди до 100 милисекунди (средно едно мигване на окото е между 300 и 400 милисекунди). Резултатът е образуването на миниатюрни хидрофилни пори (водни пътечки) в епидермиса. Всяка една хидрофилна поричка обединява 5-6 мембрани на различни клетки, като по този начин сформира трансцелуларен (междуклетъчен) път през епидермиса.

 

На практика се получава нещо като това :

Милиони водни пързалки, по които навлизат макро молекулите на веществата, които НИЕ искаме да въведем! Ето това е безиглена мезотерапия!

И така, това беше едно кратко пътуване зад кулисите на магията, наречена БЕЗИГЛЕНА МЕЗОТЕРАПИЯ, надявам се да Ви е харесало, а що се отнася до нас – знаете къде да ни намерите, с радост ще отговорим на вашите въпроси, на базата на опита ни и с двата метода мезотерапия ( с и без игла ), всеки клиент е важен и всяка консултация е безплатна.
Recent Posts

Leave a Comment

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics