май 14, 202102/980 0 982 | 02/953 0 293beniko.eu@gmail.com

Безиглена мезотерапия

Home / Безиглена мезотерапия

Бeзиглeнa мeзoтeрaпия

Процедурата е абсолютен хит и най- модерна алтернатива на обикновената мезотерапия, тъй като е предназначена за хора, които имат страх от игли. С нея се избягва пробождането на кожата, а едновременно с  това се постига същия ефект като класическата мезотерапия, особено когато искате да решите проблеми, свързани с увисването на кожата, бръчки, хиперпигментация, целулит и стрии. Процедурата безиглена мезотерапия или иначе казано Мезопорация е процес, който позволява навлизането на активни вещества в тъканите на дълбочина, която е еквивалент с реалното поставяне на инжекции.

Какъв е ефектът от процедурата ?

При повечето конвенционални процедури, които се прилагат, само 10% от активните вещества могат да достигнат до по-дълбоките слоеве на кожата и следователно всички ефекти от това са ограничени. Подобна е ситуацията и с употребата на кремове и продукти, които използваме всеки ден в домашни условия. Безиглената мезотерапия позволява усвояването на активните съставки, нанесени върху кожата ( хиалуронан, колаген, дермостимулиращи фактори), като ги увеличава от 10% до невероятните 90% при дълбочината на проникване от  1см и 65% при дълбочина от 6см, което ни дава огромни възможности в лечението на лицето и тялото, както в напреднала възраст, така и при по-млади пациенти.

Самата процедура мезотерапия се основава на четири режима, от които, за да се разбере самия  процес на действие най-важна е електропорацията или мезопорацията. При нея се използва високоволтов ток в изключително кратки интервали от 10 µсекунди до 100 милисекунди (средно едно мигване на окото е между 300 и 400 милисекунди). Резултатът е образуване на миниатюрни хидрофилни пори (водни пътечки) в епидермиса. Всяка една хидрофилна поричка обединява 5-6 мембрани на различни клетки, като по този начин сформира трансцелуларен (междуклетъчен) път през епидермиса, което позволява навлизането на активни вещества в по-дълбоките слоеве на кожата.

Процедурата е подходяща за всички, с изключение на описаните в Противопоказна.

Процедурата не трябва да се извършва по време на бременност, при пациенти с епилепсия, рак, диабет, при присъствие на метални протези в организма или при пациенти с пейсмейкъри. Нежелани ефекти при самата процедура по отношение на дразнене или иритация на кожата няма, освен ако не е налице алергия към някоя от съставките.

Multiple columns photo gallery

Пишете ни

Изпратете запитване и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Real Time Web Analytics